Меморіальну дошку атовцю Анатолію Буйлуку відкрили на Вінниччині

18:47, 10 жов. 2019
 
Меморіальну дошку атовцю Анатолію Буйлуку відкрили на Вінниччині

У селищі Вороновиця, на Вінниччині відкрили меморіальну дошку атовцю Анатолію Буйлуку. Встановили її на фасаді професійно-технічного училища №14, де навчався сержант Буйлук.

Анатолію Буйлуку було 34. До армії призвали у серпні 2014-го. Служив сержантом 95-ого штурмового батальйону. Загинув 21 січня 2015 року разом із шістьма побратимами під час оборони Донецького аеропорту, - розповідає старшина батальйону Андрій Дєдіщєв.

- Хлопці вирушили 20 січня до Донецького аеропорту на підмогу нашим, а також, щоб забрати поранених. Напоролися на засаду, були розбиті біля 5-го рукава аеропорту і так там і залишилися. А вже, після 20-21 січня ми не контролювали Донецький аеропорт і вийшла ситуація, що ми не могли туди потрапити, — каже Дідіщев.

У вороновицькому училищі Анатолій навчався на тракториста-машиніста. Встановити дошку АТОвцю Буйлуку вирішили викладачі та учні закладу. 5 тисяч гривень зібрали самі. Цих грошей вистачило на виготовлення та встановлення дошки, розповів директор училища Володимир Нагорний.

«За оборону Донецького аеропорту» 2015-го Анатолія Буйлука нагородили орденом «За мужність» III ступеня  - посмертно.