Серед загиблих внаслідок падіння літака АН-12 на Львівщині - двоє вінничан

14:29, 4 жов. 2019
 
Серед загиблих  внаслідок падіння літака АН-12 на Львівщині - двоє вінничан

 Серед загиблих внаслідок падіння літака АН-12 у полі в селі Сокільники на Львівщині - двоє вінничан.

Про це Суспільному розповів лікар Ігор Стояновський.

Всього ж у цій авіатрощі 5 людей загинуло, 3 травмовані, - повідомила речниця надзвичайників Львівщини Христина Авдєєва.

Нагадаємо, за інформацією офіційного сайту Міністерства інфраструктури України, сьогодні о 6.42, літак Ан-12 #UR-CAH авіакомпанії «Україна Аероальянс», під час виконання чартерного вантажного рейсу #UKL4050 за маршрутом Віко (Іспанія) – Львів, здійснив аварійну посадку.

За попередньою інформацією, на борту було 7 членів екіпажу та 1 одна особа, що супроводжувала.

За фактом аварійної посадки літака на Львівщині поліцейські відкрили кримінальне провадження за статтею «порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту». Санкція статті передбачає до 10 років ув’язнення, - розповіла речниця патрульної поліції Львівщини Світлана Добровольська.

На місці аварійного приземлення літака працює слідчо-оперативна група та працівники інших підрозділів поліції Львівщини.

У коментарі кореспондентам Суспільного прессекретарка міністерства інфраструктури України Оксана Герасимова повідомила: "Цей інцидент розслідується спеціальним органом бюро розслідувань інцидентів з авіатранспортом. Коли у них будуть певні висновки, вони їх оприлюднять. До того моменту ми не коментуємо жодних причин і не робимо жодних припущень щодо причин цієї аварії".

Для довідки: ще одна аварія літака, який також належав аероперевізнику «Україна Аероальянс», і теж за участі АН-12, трапилася 30 серпня 2014 року в Алжирі. Тоді, за повідомленням Посольства України в Алжирі, літак АН-12 з українським екіпажем перевозив нафтове обладнання з Алжиру до Екваторіальної Гвінеї. За даними місцевих засобів масової інформації, літак впав у гірській місцевості за 25 кілометрів від місця посадки. Тоді, всі сім членів екіпажу загинули.

Фото: UA:Львів