Ще 90 днів не платитимуть штрафи власники нерозмитнених автівок з іноземною реєстрацією

13:28, 12 вер. 2019
 
Ще 90 днів не платитимуть штрафи власники нерозмитнених автівок з іноземною реєстрацією

На три місяці відтермінували впровадження стягнень у Верховній Раді. За відповідне рішення - в основі і в цілому - проголосували 284 депутати. Подав проєкт закону президент.

Утрималися від голосування 8 депутатів, ще 38 - виступили проти законопроєкту. Це - представники фракції партій "Європейська солідарність" і "Голос".

Нагадаємо, 22 серпня завершився термін, упродовж якого власники авто з іноземною реєстрацією мали можливість законно їх розмитнити і зареєструвати. 29 серпня президент Володимир Зеленський запропонував Раді відтермінувати штрафи для власників таких машин. За пільговий період було розмитнено більш як 140 тисяч авто на єврономерах, повідомляє Державна Фіскальна служба України. А від 22 серпня до 4 вересня склали 243 протоколи про порушення митних правил щодо власників автівок з іноземною реєстрацією. Це також дані ДФС.

Відповідно до правил, максимальне покарання за перевищення терміну тимчасового ввезення автомобіля - на більш як місяць - може сягати 170 тисяч гривень, або конфіскації машини.