Пожежа на калинівському арсеналі

13:17, 11 вер. 2019
 
Пожежа на калинівському арсеналі

Чотири боєприпаси, які мали утилізувати, - вибухнули на калинівському арсеналі, поблизу села Сальник. Про це кореспондентам Суспільного стало відомо з власних джерел. Ми зателефонували голові Калинівської ОТГ. За його словами загорілася суха трава. 

-На арсеналі загорілася суха трава. Вибухів не чути. Я зараз стою біля воріт "Арсеналу" нічого не чути, -  говорить Анатолій Шамалюк.

За словами Шамалюка, у Калинівці дітей зі шкіл та дитячих садків відпустили додому. Речниця надзивичайників області Юлія Каменюк сказала, що ситуацію не коментує. Бо це закритий військовий об’єкт.

За словами речників нацгвардійців військових частин 3008 та 3028 — до гасіння пожежі їх не залучають. Попросили бути напоготові. Речник Збройних сил України Богдан Сеник на дзвінки не відповідає.

Нагадаємо, два роки тому - 26 вересня 2017 року - на скла́ді боєприпа́сів у Калинівці сталися вибухи. Перші було чути після 21:00. Вибухало кожні дві-три хвилини. Тоді внаслідок пожежі на 48 арсеналі вибухнуло 32—40 тис. тонн боєприпасів, в основному — танкові 125 мм снаряди. У зону ураження потрапили населені пункти у радіусі 5 км. Військова прокуратура винним назвала майора військової служби правопорядку, якого оштрафували на 2465 грн.