У Вінницьких трамваях другий день тестують "муніципальну картку" та валідатори

15:23, 10 вер. 2019
 
У Вінницьких трамваях  другий день тестують

У Вінниці - на трамвайному маршруті №5 “Барське шосе — Електромережа” - другий день тестують муніципальну карту. Про це Суспільному розповіла Вероніка Савчук — речниця “Вінницякартсервісу”. За її словами тестування має показати чи є збої у роботі послуги та чи працюють картки та валідатори.

До фокус-групи увійшли, зокрема, працівники мерії, "Вінницякартсервісу", студенти та атовці. Студентка Дар’я Люлевич муніципальну картку перевіряє відучора. Поки, каже, недоліків не виявила.

- Поки все добре. Поломок у мене не було, але якщо виникне я повідомляю на гарячу лінії «Вінницякартсервісу» і вони далі вирішують це питання, — говорить Люлевич.

Тестувати систему безготівкової оплати за проїзд у Вінниці будуть до кінця тижня. Працюють на маршруті №5 «Барське шосе — Електромережа».

За словами речниці «Вінницякартсервісу» Вероніки Савчук, повноцінно система запрацює з листопада. У кого муніципальної картки не буде, розрахуватися за проїзд можна банківською. На лінії працюватимуть — контролери, — додає Савчук.

Наразі муніципальні картки отримують пільговики. З жовтня у приміщенні «Вінницякартсервісу» їх видаватимуть усім вінничанам. У кіосках транспортної компанії електронні квитки продаватимуть за 60 і 120 гривень. Поповнити рахунок можна буде через офіційний сайт «Вінницякартсервісу», мобільний додаток та платіжні термінали. Вартість проїзду залишається незмінною - 4 гривні.

Електронний квиток у вінницькому транспорті впроваджують за гроші Європейського банку реконструкції та розвитку — 5,5 мільйона євро, мільйон євро виділили з бюджету вінницької міської ОТГ.