Хто й навіщо підкинув ртутні термометри на сміттєзвалище, поблизу Северинівки на Вінниччині

17:59, 9 вер. 2019
 
Хто й навіщо підкинув ртутні термометри на сміттєзвалище, поблизу Северинівки на Вінниччині

Як забруднення або псування земель – поліція області розслідує справу, де на сміттєзвалищі, поблизу Северинівки місцеві жителі знайшли ртутні термометри та ареометри зі свинцем. Про це Суспільному розповів речник поліції області Вадим Кобзак. Каже, підозрюваних у справі поки немає. На відео, яке у Facebook, 7 вересня, опублікував Сергій Кришталь -  дерев’яні ящики, колби та термометри з ртуттю. Загрози для населення вони не несуть, — розповів заступник начальника обласної екоінспекції Олег Ющук.

Ртуті близько 3 грамів, тобто це пару термометрів, вони знайшли. Поки вони не розбиті  - небезпеки не несуть. якщо  б вони були розбиті, то так, - невелика небезпека є. Але в такій кількості для населення ця ртуть великої небезпеки не несе, - говорить Ющук.

За словами Ющука серед знахідок були й документи. Сергій Кришталь, який був на місці, каже — все це належить місцевому Спиртзаводу.

Нагадаю, нині справа щодо забруднення довкілля Тростянецьким спиртзаводом — на розгляді у Вінницькому адміністративному суді. Позивається обласний департамент екології. Просить скасувати дозвіл на викиди шкідливих речовин у повітря місцевим спиртзаводом. Вони перевищені у 9 разів. Такий останній висновок обласних екологів. Чергове засідання у цій справі заплановано на 18 вересня.