У Вінницькому Адмінсуді триває розгляд справи щодо роботи Тростянецького спиртзаводу

17:13, 3 вер. 2019
 
У Вінницькому Адмінсуді триває розгляд справи щодо роботи Тростянецького спиртзаводу

У Вінницькому Адміністративному суді сьогодні розглядати справу щодо роботи Тростянецького спиртзаводу. До підприємства позивається обласний департамент агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів. Вимога — скасувати дозвіл на викиди заводом шкідливих речовин у повітря.

За годину до початку засідання під будівлею адмінсуду збираються жителі Тростянця. Приїхали, бо хочуть справедливого рішення, каже Сергій Кришталь. І додає, ми не проти спритзаводу - ми за екологічно чисте виробництво.

Представник позивача — юристка обласного департаменту АПР, екології та природних ресурсів — Ірина Вельгус просить суд на наступному засіданні заслухати представників екоінспекції, держпромнагляду та очільника тростянецької громади. Суддя вимогу задовільняє.
Юрист ДП «Тростянецький спиртзавод» Юліан Мигаєнко каже, завод не єдине джерело неприємних запахів у селищі. За його словами, поруч з озерами для відходів від виробництва, скидають і побутові відходи.

Це — друге підготовче засідання у справі щодо Тростянецького спиртзаводу. Наступне призначили на 18 вересня. Нагадаємо, перше засідання у справі відбулося 25 липня. Завод роботу призупинив за місяць до цього. Наприкінці, червня місцеві жителі вийшли на безстрокову акцію протесту під стіни спиртзаводу. Вимагали — зупинити роботу підприємства. За висновками екологів — тоді рівень забруднення повітря в населеному пункті перевищив норму у дев’ять разів. Після цього працівники спиртзаводу почали роботу з очищення полів, куди стікалися відходи.