На Майдані Незалежності у Вінниці урочисто підняли синьо-жовтий стяг

11:43, 23 сер. 2019
 
На Майдані Незалежності у Вінниці урочисто підняли синьо-жовтий стяг

У центрі Вінниці, на майдані Незалежності, підняли синьо-жовтий стяг. Почесне право цьогоріч надали головній медичній сестрі ВМКЦ ЦР Ользі Бабкіній та учаснику бойових дій на сході, старшому сержанту Євгену Ісаєву.

Ольга Бабкіна — учасниця бойових дій. Брала участь при виконанні першого за історію незалежності України оперативного втручання в польових умовах, що дало змогу врятувати життя військовослужбовцю. Нагороджена орденом “За мужність” ІІІ ступеня та відзнакою Президента України за участь в АТО.

Євген Ісаєв — учасник бойових дій у складі 79-ї окремої десантно-штурмової бригади. Брав участь у звільненні Слов’янська, Краматорська, Красного Лимана, а також в обороні Кримського, Трьохізбенки, Зеленопілля. В районі останнього  населеного пункту отримав важке поранення. Нагороджений відзнакою Президента за участь в АТО, відзнакою начальника Генштабу “За взірцевість у військовій службі”, а також відомчими нагородами.

 Урочисте підняття державного прапора проходило за участі військових, іноземних делегацій, містян та представників влади. Більшість із присутніх були одягнені у вишиті сорочки.

Нагадаємо, на державному рівні День прапора почали відзначати з 2004 року.