Могилів-Подільські прикордонники затримали іноземного злочинця

12:09, 22 сер. 2019
 
Могилів-Подільські прикордонники затримали іноземного злочинця

На Вінниччині затримали 29-річного громадянина США, який перебував у міжнародному розшуку. Виявили його у пункті пропуску «Могилів-Подільський - Отач». Про це Суспільному розповіла речниця могилів-подільських прикордонників Людмила Катеринич.

- Подія сталася у міжнародному пункті пропуску автомобільного сполучення «Могилів-Подільський — Отач». Як стало відомо, чоловіка розшукують правоохоронні органи Сполучених Штатів Америки за низку тяжких злочинів: розбій, грабежі та вбивство. За даним фактом охоронці кордону проінформували представників Укрбюро Інтерполу та Нацполіції, - розповіла Катеринич.

Нині він у вінницькому СІЗО, - говорить речниця поліції області Анна Олійник.

- Прокуратурою має бути підготовлено клопотання про обрання екстрадиційного арешту. Він може обиратися до 40 діб. За цей час буде проведено перевірку. Дійсно, особа перебувала у міжнародному розшуку за вчинення особливо тяжких злочинів. Ця перевірка має підтвердити, що дійсно він підлягає екстрадиції й тоді вже буде прийматися рішення Генпрокуратурою України про його видачу правоохоронним органам США. Наш представник Інтерполу вже зв’язувався з іноземними колегами — вони проінформовані й зараз вирішуються процедурні питання, - зазначила Олійник.