У с. Вербці відбувся фестиваль весільної музики «Давай, за музик»

13:45, 14 сер. 2019
 
У с. Вербці відбувся фестиваль весільної музики «Давай, за музик»

13 серпня у с. Вербці Чечельницького району відбувся 9-й міжрегіональний фестиваль весільної музики «Давай, за музик».

Проводять його щороку, влітку, починаючи з 2000 року.

Цьогоріч участь у ньому взяли 20 колективів із Вінниччини та Одещини. Наймолодші музики на фесті духової музики — ансамбль «Сувенір» з Піщанки. 2019-го вони стали переможцями Всеукраїнського фестивалю-конкурсу мистецтв «Перлини Поділля».
- Музика духова і, взагалі, музика — виховує дітей. Ми спілкуємося, радіємо, приносимо людям радість і отримуємо самі задоволення, — каже Роман Дикий, керівник естрадно-духового ансамблю «Сувенір».

Гурт «Аколада» з Ямпільщини на фестиваль приїздить сім років поспіль. Керівник колективу Віктор Степанчук музиці присвятив понад пів століття. У вересні чоловіку виповниться 70. Він досі працює у музичній школі, пишається кожним із випускників.
Вербський сільський голова Сергій Блиндур — і організатор, і учасник фесту. Каже, кількість учасників із кожним роком зростає. У  місцевому народному аматорському духовому оркестрі він грає на трубі.

Гроші на проведення фесту надав місцевий аграрій. Суму не називає. Мета цього заходу — популяризація весільної духової музики, а ще, організаторам, хотілося додати свята у сільські будні.

Фестиваль тривав із 14:00 до 19:00. По завершенні колективам вручили дипломи та іменні кубки.