У центрі Вінниці планують створити туристичний хаб

12:46, 19 лип. 2019
 
У центрі Вінниці планують створити туристичний хаб

Міська влада планує створити в триповерхівці на Соборній, 89 «Туристичний хаб»
Хаб розташують у частині житлового будинку. Він виконуватиме роль туристично-інформаційного центру. Там збираються влаштувати турцентр, кав’ярню з бібліотекою мандрівників і коворкінг туристичних стартапів.

Мешканці будівлі не проти будівництва хабу, але побоюються, аби після ремонтів їхні квартири не потріскались від навантажень. Наталя Гадська мешкає у будинку по вул. Соборна, 89 - 7 років. За її словами, реконструкція однієї частини будівлі — може зруйнувати квартири, де мешкають люди.

Проти такої реконструкції і Валентина Данілова. Пенсіонерка разом зі своїм сином мешкають у будинку з 2012 року. Каже, останнім часом з’явились тріщини на стінах та вікнах.
За проєктом «Туристичний хаб» на Соборній, 89 займатиме 3 поверхи передньої частини будівлі. Вхід зроблять доступним для людей з інвалідністю. Усі приватні офіси – залишаться. Створення тут хабу ніяк не зашкодить мешканцям будинку, — каже начальник міського відділу розвитку туризму Олександр Вешелені. Реконструкцію всієї будівлі, зазначає, зробити не можуть — у міському бюджеті на це коштів не передбачено.

Замовив створення туристичного Хабу — департамент маркетингу міста та туризму.

Проєкт розробили ТОВ "ВІН-ГІД Інжиніринг". За словами інженера-конструктора Петра Арабкіна, їхні фахівці обстежили частину будинку. Нині проводять експертизи.

Реконструкцію планують розпочати з наступного року.