Вінничанам розповіли як розпочати власну справу з нуля в чужому місті

17:11, 27 чер. 2019
 
Вінничанам розповіли як розпочати власну справу з нуля в чужому місті

Переселенка з Донецька — Марина Бухрякова до Вінниці разом із родиною переїхала 2015-го року. Марина виховує сина Мирона. У півторарічному віці хлопчику поставили діагноз — аутизм. Економіст за першою освітою, дефектолог за другою — жінка  пройшла навчання і відкрила у Вінниці центр розвитку для дітей - аутистів. Нині його відвідує 65 вінничан із різними нозологіями. Для них Марина пише індивідуальні програми навчання.

Власну справу у Вінниці з нуля почала розвивати і Юлія Шихат-Саркісова. Виготовляє печиво на замовлення. Жінка теж приїхала з Донецька. Дотепер, каже, займалась графічним дизайном.

Марину та Юлію об’єднує не лише Донецьк. Вони написали бізнес - плани й отримали грант від міжнародної організації з міграції. На дві з половиною тисячі грантових доларів жінкам закупили необхідне обладнання для розвитку їхнього бізнесу.

Про успішні практики започаткування власної справи внутрішньопереміщених осіб йшлося на презентації річного звіту обласної правозахисної організації «Джерело надії». Проходив він у молодіжному центрі "КВАДРАТ".

Впровадження програм із розвитку мікропідприємництва на Вінниччині стало можливим завдяки напрацьованому досвіду та донорській підтримці,  зазначила Голова організації Алла Студілко.

Серед пріоритетів правозахисної  організації — всебічна допомога вразливим категоріям населення, турбота про нових вінничан із переселенської громади, протидія торгівлі людьми тощо.