Барський МХАТ шукає акторів серед учасників ООС для постановки п’єси

13:54, 24 чер. 2019
 
Барський МХАТ шукає акторів серед учасників ООС для постановки п’єси

Реабілітація через психодраму. Цієї осені Барський міський аматорський театр планує презентувати виставу Карпенка-Карого «Сто тисяч». Актори — учасники бойових дій на сході, їхні родини та волонтери.

Реалізують проєкт за гроші Українського культурного фонду. Барський МХАТ — існує три роки на громадських засадах. Вже поставили український водевіль “По модньому”. Цьогоріч подали заявку на конкурс проєктів Українського культурного дому і отримали 337 тисяч гривень. За гроші грантодавців мають виготовити декорації, придбати реквізит. Також кошти спрямують на організацію гастролей Україною.

Як тривають кастинги з відбору акторів, по яких містах України гастролюватимуть, 24 червня, організатори розповіли вінницьким масмедійникам.

Виставу “Сто тисяч” обрали не випадково, каже режисерка театру Ірина Дєдова. Головна тема — українська земля, за яку в усі часи велись війни.  Під час репетицій і вистав з акторами працюватиме психолог проєкту Людмила Черкас.

Показ вистави запланували на вересень. Прем’єрний показ - у м. Вінниці, далі будуть Маріуполь — Сєвєродонецьк — Слов’янськ. Звідти театр поїде на Західну Україну до міста Косово, де знаходиться реабілітаційний центр учасників бойових дій.

Нагадаємо, грант від Українського культурного фонду для постановки нової вистави барський художній аматорський театр виграв у травні 2019-го .