На Вінниччині двом кандидатам у нардепи ЦВК відмовила у реєстрації

12:51, 18 чер. 2019
 
На Вінниччині двом кандидатам у нардепи ЦВК відмовила у реєстрації

Комісія відмовила в реєстрації 6 кандидатам у народні депутати України.

Від Вінниччини у цьому списку Бондарчук С.О., та Кучер М.І.

Сергій Бондарчук подавав документи про реєстрацію кандидатом в окрузі №12 та діючий народний депутат від БПП «Солідарність» Микола Кучер – в окрузі №17.

«Так, на порушення вимог п.1 ч 2 ст 55 Закону - заява Бондарчука С.О. про самовисування в одномандатному виборчому окрузі №12 не містить зобов’язання в разі обрання депутатом скласти представницький мандат, який відповідно до Конституції та законів України несумісний з мандатом народного депутата. Також усупереч вимогам п. 2 ч 2 ст.55 Закону в поданій Бондарчуком С.О. автобіографії не зазначено відомостей щодо часу проживання на території України, громадської роботи (у тому числі на виборних посадах). За таких обставин документи вважаються не поданими. Крім того, відповідно до частини другої статті 56 Закону кандидат у народні депутати України, який балотується в одномандатному виборчому окрузі в порядку самовисування, після початку виборчого процесу та до подання документів Центральній виборчій комісії для реєстрації вносить на спеціальний рахунок ЦВК грошову заставу в розмірі десяти розмірів мінімальної заробітної плати. До заяви про самовисування Бондарчуком С.О. не додано документа про внесення грошової застави», - йдеться у постанові ЦВК.

Невідповідність вимогам законодавства ЦВК знайшла і в документах Миколи Кучера. Порушення також стосуються застави кандидата.

«До заяви про самовисування Кучером М.І. додано квитанцію Головного управління АТ "Ощадбанк" по м. Києву та Київській області від 12 червня 2019 року № 9 про переказ у безготівковому порядку на спецрахунок ЦВК коштів у розмірі 41730 грн, у якій зазначено: "платник: Кучер Микола Іванович через Мороз Павло Андрійович". "Призначення платежу: Кучер Микола Іванович через Мороз Павло Андрійович; грошова застава кандидата у народні депутати України Кучера М.І.". Таким чином, грошову заставу внесено неналежною особою, а отже, документа про внесення грошової застави кандидатом у народні депутати відповідно до ст 56 Закону не додано», - зазначається у рішенні ЦВК.

Не виключено, що ці претенденти, усунувши недоліки, повторно подадуть документи про реєстрацію їх кандидатами у народні депутати.