У пришкільних таборах Вінниці працюють волонтери з Туреччини та Сполученого Королівства

13:53, 14 чер. 2019
 
У пришкільних таборах Вінниці працюють волонтери з Туреччини та Сполученого Королівства

Англомовні табори відкрили на базі ЗШ №1 та №25 м. Вінниці. Саме в цих навчальних закладах діти можуть поєднувати відпочинок і вивчення іноземної. Табірна зміна триває три тижні.

Окрім англійської, у пришкільних таборах діти вивчають німецьку та французьку мови. Директорка пришкільного табору «Зорепад» Лілія Стрельбіцька каже, заняття з іноземної проходять щодня. Цьогоріч табір відвідує 200 дітей з 1 по 7 класи.

Цього літа у пришкільних таборах Вінниці працює 4 волонтери з Туреччини та Сполученого Королівства. Фатіма Гюлетч — волонтерка з Туреччини. Живе у Стамбулі. До України дівчина приїхала вперше. Їй 21. Вона студентка. Навчається на факультеті дієтології. Каже, англійську вивчила за рік. Дотепер із дітьми не працювала. Фатіма одна з тих волонтерів, які приїздять до Вінниці навчати дітей англійської. Заняття проводить у формі бесіди.

Окрім спілкування з носіями мови, діти разом із волонтерами відвідують майстер-класи, їздять на екскурсії. Наступного тижня до Фатіми приєднається волонтер зі Сполученого Королівства. Разом вони працюватимуть до закриття табору.