Нацгвардійці в/ч 3028 здали кров для потреб вінницьких лікарень

16:49, 12 чер. 2019
 
Нацгвардійці в/ч 3028 здали кров для потреб вінницьких лікарень

12 червня до Всесвітнього Дня донора понад 50 військовослужбовців оперативного полку ім. Івана Богуна в/ч 3028 добровільно здали кров для потреб лікарень Вінницької області.

Більшість у ролі донора вперше. Серед них і фельдшер Тимур Нікулін. Каже, у такий спосіб хоче допомогти людям, яким кров необхідна.

За словами начальника медичної служби частини 3028 Миколи Рябоконя, військовослужбовці мотивують себе здавати кров задля побратимів. “Препарати крові потрібні постійно. У нас в регіоні розташований ВКМЦ ЦР в якому перебувають на реабілітації та лікуванні поранені військовослужбовці”.

Вперше здає кров і Ірина Корзун. Зазначає, мотивація допомогти іншим сильніша, аніж страх. "Можливо це піде моїм побратимам. У мене чоловік також військовий і не раз був в АТО. Хотілося б, аби це була допомога тому, хто дійсно цього потребує".
Вся зібрана кров пройде перевірку в лабораторії вінницької обласної станції переливання крові та буде використана для потреб тих, хто зараз лікується в медичних закладах Вінницької області, зазначила завідувачка відділу комплектування донорських кадрів обласної станції переливання крові Алла Корнієнко.
“Кров одного донора рятує три життя. З неї можна зробити плазму, еритроцитарну, тромбоцитарну масу, і відповідно, ці всі компоненти йдуть у лікарні для допомоги”.  Найбільша потреба у групах крові з резусом “-”.

У рамках акції, нацгвардійці в/ч 3028 здали майже 30 літрів крові.