В авіакатастрофі на Рівненщині загинув пілот із Вінниці

11:39, 30 тра. 2019
 
В авіакатастрофі на Рівненщині загинув пілот із Вінниці

Старший лейтинант Владислав Попенко із Вінниці - один із чотирьох членів екіпажу гвинтокрила Мі-8, який пізно ввечері, 29 травня, впав біля села Сестрятин у Радивилівському районі, що на Рівненщині. Загиблому льотчику - штурману було лише 25 років. Наразі відомо, що мати хлопця працює у військовому шпиталі старшою медичною сестрою. Батько теж військовий льотчик. Авіакатастрофа сталася під час планових льотних навчань «День — ніч». Про це повідомили у військовій частині А2595, 16-ї окремої бригади армійської авіації Командування Сухопутних військ. Більше жодної інформації не розголошують, посилаючись на таємницю слідства.

"У результаті авіаційної катастрофи за попередньою інформацією загинули чотири члени екіпажу разом із командиром 16-ї окремої бригади армійської авіації Сухопутних військ Збройних Сил України (м. Броди Львівської області)", - йдеться у повідомленні.

Імена членів екіпажу Мі-8:

Командир 16-ї бригади армійської авіації «Броди», кавалер ордену Д. Галицького,

полковник Ігор Мазепа, 1979 року народження;

Старший лейтенант, борт технік Павло Дацюк, 1994 року народження, житель села Гаї Бродівського району;

Пілот Владислав Попенко, 1994 року народження, уродженець Вінниці;

Борт технік Василь Романюк, 1991 року народження, житель міста Броди.

Причини катастрофи з’ясовують. На місці падіння працюють рятувальні служби та правоохоронні органи, також виїхала комісія від Міноборони, Генштабу та Командування Сухопутних військ ЗСУ, проводяться слідчо-оперативні дії.
Президент України Володимир Зеленський у Twitter повідомив, що доручив Головнокомандувачу ЗСУ генералу Хомчаку взяти розслідування обставин трагедії на особистий контроль.