У Вінниці стартувала операція "Пішохід": порушників каратимуть гривнею

17:13, 15 кві. 2019
 
У Вінниці стартувала операція

З квітня по 15 травня на території області триватиме підготовчий етап профілактичної операції «Пішохід», а з 16 травня по 30 червня поліціянти відпрацьовуватимуть її практично. Посилена увага поліції буде зосереджена на дотриманні правил Дорожнього руху пішоходами.

15 квітня, у Вінниці, на вул. Соборній, перехожі, які порушували ПДР, отримували інформаційні листівки від патрульних та льодяники від студентів. Молодь цукерками пригощала тих, хто обіцяв більше не порушувати правил.  Наступного разу, каже речниця Патрульної поліції області Тетяна Фіщук, за перехід дороги у невстановленому місці, громадянам виписуватимуть штраф. Розмір якого становить 51 гривню. Порушники матимуть два тижні на сплату штрафу та десять днів на його оскарження.

За перших півгодини відпрацювання, поблизу супермаркету "Варшава" і перед Центральним мостом, інформаційні листівки роздали дев’ятьом перехожим.

Для довідки: торік на дорогах Вінниччини загинуло 48 пішоходів. З початку цього року на автошляхах області стались 57 ДТП, в яких 10 пішоходів — загинули, 51 — травмувались. Серед найчастіших порушень правил дорожнього руху пішоходами: перехід дороги у невстановленому місці, або ж на заборонений сигнал світлофора, раптовий вихід на дорогу.