У Вінниці відбулися урочистості з нагоди 75-ї річниці визволення області від нацистів

12:14, 22 бер. 2019
 
У Вінниці відбулися урочистості з нагоди 75-ї річниці визволення області від нацистів

22 березня, вінничани відзначили 75-ту річницю від дня визволення міста та області від нацистських окупантів. На площі Європейській відбувся мітинг – реквієм та покладання квітів до Меморіалу Слави та пам’ятника Героям Небесної Сотні і воїнам АТО.

У покладанні взяли участь ветерани, учасники антитерористичної операції на Сході України, громадськість міста. Разом із вінничанами пам’ять визволителів Вінниччини вшанував і Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, який цього дня з робочим візитом перебував у Вінниці.

Взвод Почесної варти командування ПС у супроводі військового оркестру пройшов урочистим маршем площею Європейською. По тому пам’ять всіх полеглих у Другій світовій війні 1939-1945 років учасники мітингу вшанували хвилиною мовчання.

Нагадаємо, Вінницю і Вінницьку область від нацистських загарбників було звільнено у березні 1944 року. Звільняли війська 1-го і 2-го Українських фронтів. У ході Житомирсько-Бердичівської наступальної операції, безпосередньо, брали участь 6 загальновійськових, 5 танкових і 2 повітряні армії. А це майже пів мільйона воїнів.