На Вінниччині стартувала Всеукраїнська акція «Майбутнє лісу – у твоїх руках»

10:23, 22 бер. 2019
 
На Вінниччині стартувала Всеукраїнська акція «Майбутнє лісу – у твоїх руках»

Всеукраїнська акція «Майбутнє лісу – у твоїх руках» на Вінниччині стартувала 21 березня, у Міжнародний день лісів. Цьогоріч вона проходить під гаслом «Учись любити ліс!». Цього дня молоді ліси висаджували представники обласної влади, члени учнівського лісництва «Зелений світ» Грижинецької школи Тиврівського району, журналісти.

На лісовій ділянці Медвідського лісництва ДП «Вінницький лісгосп» на площі 2,4 га створено культури дуба звичайного з введенням модрини європейської, дугласії.
На даний час лісистість Вінницької області – 13,8%. Щоб довести лісистість до оптимальних 15-20%, потрібно ще створити не менше 30 тис. га нових лісів.
Загальнообласний день посадки лісу в області запланований на 23 березня.
Як повідомляється на офіційному сайті лісового та мисливського господарства, рання весна дала змогу лісівникам держпідприємств лісового господарства ОУЛМГ розпочати цьогорічну лісокультурну кампанію задовго до офіційного старту Всеукраїнської акції. Станом на 18 березня лісогосподарськими підприємствами виконано 68 відсотків цьогорічного плану створення лісу.
Флагманами в весняній посадці є «південні» лісгоспи. Під час весняної лісокультурної кампанії 2019 року лісівниками держпідприємств обласного управління лісового та мисливського господарства заплановано провести відтворення лісів на площі 1010 га.