У приміщенні Вінницької облдержадміністрації та обласної Ради встановили ліфт для людей з інвалідністю

14:08, 19 лют. 2019
 
 У приміщенні Вінницької облдержадміністрації та обласної Ради встановили ліфт для людей з інвалідністю

Ліфт у головній адмінбудівлі області запрацював з 18 лютого 2019 р. Монтувати підіймач розпочали наприкінці минулого року. Тоді ж й затвердили проектно-кошторисну документацію. Підіймач піднімається на висоту 4 поверху, оснащений «тривожною» кнопкою та телефоном для зв’язку з техніком. Монтували ліфт протягом кількох місяців. На його будівництво з обласної казни виділили понад три мільйони гривень.

Приміщення вінницької обласної державної адміністрації має 4 поверхи. Люди з обмеженими фізичними можливостями піднятися нагору без сторонньої допомоги не могли. Саме тому вирішили встановити ліфт. Головний архітектор області Леонід Гужва каже, ця будівля — пам’ятка архітектури, тому реконструкцію проводили у кілька етапів. «Будівля 30-х років минулого століття, сходова клітина дозволила облаштувати ліфт. Система управління проста: коли кнопку тримаєш — їдеш, коли ні — він стоїть». Андрій Щербацький, який останніх десять років в інвалідному візку, одним із перших випробовує ліфт.
Підіймач шведського виробництва, має прозорі стіни та зручний під’їзд до кабіни. Також він оснащений автоматичними дверима. Вантажність платформи - 400 кілограмів.