Вінничани обурені новим тарифом на опалення та гарячу воду

16:30, 15 лют. 2019
 
Вінничани обурені новим тарифом на опалення та гарячу воду

Вінничани почали отримувати платіжки за комунальні послуги за січень. Через зазначені там суми за централізоване опалення та гаряче водопостачання, люди за роз’ясненням йдуть до «Вінницяміськтеплоенерго». Користувачі намагаються розібратися у складових тарифу та зрозуміти чим викликане таке підвищення.
«З січня піднялися тарифи і січень був холодний. Люди дещо шоковані від нарахувань. Тому що є такі будинки, в яких нарахування по 4-5 тисяч. Дуже багато звернень із приводу пільг та субсидій» - коментує начальниця відділу з роботи зі споживачами Ірина Хоменко.

Головною причиною здорожчання вартості послуг з централізованого опалення та гарячого водопостачання перша заступниця директора «Вінницяміськтеплоенерго» Людмила Шатковська називає підвищення вартості газу. «Тарифи затверджені були в грудні 2018, але в дію ці тарифи з вартістю газу, яка піднялася на 25%, вступили з січня 2019 року. Найбільша питома вага в тарифах — це вартість газу. Вона складає понад 84%. Тому зріс тариф для населення за 1 гК та за м² на 22,4%».

Також нарахування залежать від температури на вулиці.

У «Вінницяміськтеплоенерго» кажуть, заборгованість можна реструктуризувати. В іншому випадку, на користувачів чекає судова тяганина та арешт майна.