Вінниця без води: «Облводоканал» конфліктує з «Вінницяобленерго»

16:31, 12 лют. 2019
 
Вінниця без води: «Облводоканал» конфліктує з «Вінницяобленерго»


У Вінниці мешканці Старого міста та частково мікрорайону "Вишенька" добу сидять без води. Водопостачання відключили у житлових будинках та об’єктах соціальної сфери. Через відключення від електромережі припинили роботу водонасосні станції «Старе місто» та «Вишенька». Інфраструктурні об’єкти «відрізали від світла» через неспроможність водоканалу сплатити 100% авансового платежу за лютий 2019 року. Дана ситуація спричинена запровадженням на законодавчому рівні нових правил ринку електроенергії, – пояснюють свою позицію у «Вінницяоблводоканалі».

У мерії відреагували на прохання обласної ради та підпорядкованого йому Облводоканалу про фінансову допомогу у вирішенні ситуації. Згідно з чинним законодавством у Вінницької міської ради відсутні правові механізми розв’язання фінансових питань будь-яких підприємств обласного підпорядкування коштом міського бюджету. Оскільки КП «Вінницяоблводоканал» підпорядковується обласній раді – органи місцевого самоврядування міста Вінниці не мають повноважень втручатись у фінансову діяльність підприємства та відрегулювати його управлінську функцію для розв’язання питань розрахунків з іншими структурами. Разом із тим, міська рада готова спільно з обласною владою, КП «Вінницяоблводоканал», ПАТ “Вінницяобленерго” та ТОВ “Енера Вінниця” шукати механізм виходу із даної ситуації, – йдеться в офіційній заяві муніципалітету.

Для довідки: «Вінницяоблводоканал» заборгував постачальнику електроенергії ТОВ «Енера Вінниця» близько 8 мільйонів гривень.