Вінничани діляться успішним досвідом розвитку громади у рамках проекту «Активні громадяни»

15:49, 12 лют. 2019
 
  Вінничани діляться  успішним досвідом розвитку громади у рамках проекту «Активні громадяни»

Аби мотивувати людей до створення авторських проектів, Британська Рада започаткувала програму «Активні громадяни». Проект працює в 64 країнах світу. В Україні програма діє з 2009 - го року. 2014-го її учасником та партнером стала ГО «Гармонія». Нині у Вінниці проект координує Олена Чорнобривенко. Каже, мета програми «Активні громадяни» - дати знання та навички людям, які працюють на розвиток громади, мотивувати їх до співпраці.

Вінниця стала третім містом, до якого завітали представники ГО з 7 країн, серед яких Пакистан, Литва, США, Великобританія. Консультант програми «Активні громадяни» Майкл Волдрен зазначає, приїхали не лише поділитися досвідом, а й почерпнути для себе щось нове.

Іноземна делегація у Вінниці перебуватиме три дні. Серед об’єктів, які відвідають - Прозорий офіс, ситуаційний центр, трамвайно-тролейбусне депо. Завітають і до ДонНУ ім. В. Стуса. У навчальному закладі за підтримки Британської Ради реалізували 4 проекти, серед яких «Велопарковки», «Наука — це просто», тощо.

Окрім Вінниці, учасники програми завітають до Луцька та Херсона.