18 тисяч вінничан зареєструвалися на отримання субсидії у міжопалювальний період

2 чер. 19:00


Автоматичний перерахунок житлових субсидій в неопалювальний період буде проведений домогосподарствам, які отримували таку держдопомогу протягом опалювального сезону. Але, лише після перевірки/верифікації. Рішення, щодо призначення/непризначення житлової субсидії, прийматимуть не спеціальні комісії, як раніше, а — управління соціального захисту.

Про це в ефірі програми "Сьогодні.Головне" розповілп Тетяна Войткова, директорка департаменту соціальної політики ВМР.

"В неопалювальний період 2020 року у Вінниці було 19 тис. домогосподарств, що користувалися житловою субсидією. Думаю, цьогоріч субсидіантів влітку буде менше — 12-13 тисяч. Субсидії цього року люди отримають готівкою. Залишок коштів після сплати за комірне можна витрачати на власні потреби. На неопалювальний період субсидія призначається з травня. Звертатися можна з травня по вересень".

Кошти на субсидії у Вінниці виділяються державою в повному обсязі: відповідний фонд для міста цьогоріч — понад 320 млн грн. Минулого року було 231 млн.грн. Субсидію на опалювальний сезон 2021-2022 нині оформлювати не можна. Але, якщо після звернення за субсидією на неопалювальний період її не призначать, це дає право людині не звертатися по субсидію в опалювальний сезон — буде автоматично здійснений перерахунок.

Ми в Telegram: https://t.me/suspilne_vinnytsia Ми у Facebook: https://www.facebook.com/suspilne.vinnytsia Ми в Instagram: https://www.instagram.com/suspilne.vinnytsia/?hl=ru Сайт філії: https://suspilne.media/ Усе про Суспільне читайте тут: https://vn.suspilne.media/ Політика взаємодії з аудиторією на цифрових платформах Суспільного: https://lnk.bio/NVpa

Інші випуски
Більше відео