Реформа інтернатних закладів на Вінниччині

1 чер. 19:00


Коментуючи реформу інтернатних закладів на Вінниччині, начальниця служби у справах дітей Вінницької ОДА Тетяна Дорош повідомила, що кількість закладів інституційного догляду зменшилася. При цьому вона відзначила, що тепер рішення про влаштування до інтернатів дітей за заявами батьків (наприклад, дітей із малозабезпечених родин) ухвалюватимуть за рішенням органів опіки й піклування. Кожен випадок щодо доцільності влаштування дитини в інтернат розглядатимуть окремо.

«Я можу сказати однозначно, що сьогодні у нас кількість закладів інституційного догляду зменшилася. Це перше. Друге — зменшилася там кількість дітей. Чому? Тому що сьогодні поставлено завдання — з’ясувати, які діти можуть там знаходитися, а які діти можуть проживати з батьками. А сьогодні територіальна громада повинна надати цій сім’ї відповідні послуги», — повідомила начальниця служби у справах дітей Вінницької ОДА Тетяна Дорош.

Ми в Telegram: https://t.me/suspilne_vinnytsia Ми у Facebook: https://www.facebook.com/suspilne.vinnytsia Ми в Instagram: https://www.instagram.com/suspilne.vinnytsia/?hl=ru Сайт філії: https://suspilne.media/ Усе про Суспільне читайте тут: https://vn.suspilne.media/ Політика взаємодії з аудиторією на цифрових платформах Суспільного: https://lnk.bio/NVpa

Інші випуски
Більше відео