2018: звіт UA: ВІННИЦЯ

2018: звіт UA: ВІННИЦЯ

22 гру. 2018

У грудні регіональні філії Суспільного підбивають підсумки року. Вінницька філія ключові завдання 2018 виконала: проведено реорганізацію, впроваджено послуги аутсорсингу, ведеться робота над покращенням наповнення і якості ефірного мовлення.

28 листопада UA: ВІННИЦЯ перейшла на мовлення у форматі 16:9.
«Ми покращили якість не тільки телевізійного, а і радійного мовлення. Наразі до радіопередавачів у районах області сигнал подається у цифровому стереорежимі, - розказує менеджер Вінницької філії Суспільного Тарас Тарануха, - це заплановані кроки, у 2018 нам вдалось їх втілити у життя».

Цього року філія працювала в непростих умовах, проте вдалось переформатувати не тільки якість мовлення, а й провести господарчу реорганізацію. Вінниця стала однією з перших філій Суспільного, що після вдало проведених тендерних закупівель, перейшла на послуги аутсорсингу. Сьогодні на прибирання приміщень, послуги автоперевізників, гримування, сигналізацію, пульт та послуги охорони маємо договори зі сторонніми підрядниками.

З квітня 2018 радіо і телебачення Вінницької філії Суспільного працюють в одному приміщенні, таке рішення про переїзд в одну будівлю лише за перший рік дозволить заощадити 1 млн. грн (на комунальних платежах, охороні та утриманні будинку).

«Переїзд здійснили власними силами, не витративши жодної копійки з бюджету НСТУ. Було перевезено все технічне забезпечення, меблі, демонтовано всі комунікації: силові мережі, комп’ютерні мережі, - розказує Тарас Тарануха. - Щоб здійснювати радіомовлення з нової локації, обладнали невелику студію, інтегрували комп’ютерні мережі, змінивши принципи їх адміністрування».

«Ще перебуваючи у різних приміщеннях журналісти та ведучі радіо і телебачення освоювали навички «універсального мовлення» - радійники працювали, як телевізійні журналісти, а новинарі-телевізійники вивчали радійну специфіку. Після переїзду в одне приміщення співпраця стала дуже активною. Наразі новини на платформи теле і радіомовлення виготовляє одна команда. Об’єднують свої сили і групи суспільно-політичного мовлення — ведучі радіо вже мають досвід роботи у студії телепроекту «Тема дня». Зараз ми проводимо спільні наради, розробляємо стратегію універсального виробництва. Маємо в планах з січня 2019 запустити спільне ранкове шоу для радіо і телебачення», - зазначає продюсер філії Суспільного у Вінниці Віктор Мозалевський.

Тепер журналістів UA: Українське радіо Вінниця впізнають не тільки за голосом. Для того, щоб познайомити аудиторію з людьми, яких щодня з радіоприймачів чують вінничани було створено проект РАДІОFACES. А стріми на офіційну сторінку у Фейсбук дають можливість дізнатись про гарячі теми регіону і почути про культурні чи літературні новинки у зручний час і у зручному місці.

Команда інженерів і технічних працівників успішно впоралась із завданням з облаштування нового приміщення для Бюро новин. Ремонт та оснащення кімнати тривали впродовж трьох місяців. 13 робочих місць обладнано доступом до відеомережі та інтернетом з пропускною здатністю каналу 150мБіт, на машинах збільшено розмір дискового простору, що дозволяє зберігати більше інформації. Тепер зручно перевіряти інформацію, продивлятись відзняте відео, працювати з сайтом та сторінками філії у соцмережах. Також журналісти отримали можливість самостійно монтувати сюжети.

За словами Тараса Таранухи, менеджера Вінницької філії Суспільного, новий ньюзрум є прикладом ефективної комунікації в колективі. Адже ремонт і оснащення проводили теж своїми силами.

І менеджер, і продюсер філії відзначають важливість співпраці та зацікавленості у результаті всіх членів колективу. Це дозволяє рухатись вперед. Слід згадати і про роботу з кадрами. Цього року у філії активно проводиться робота з молоддю. Юнаки і юнки, що мали можливість побачити роботу Суспільного зсередини, могли остаточно визначитись чи обирати фах журналіста. Зазначимо, що двоє молодих і перспективних журналістів, після практики у команді UA: ВІННИЦЯ стали частиною колективу. Сьогодні у ранковій програмі успішно працює Тетяна Щегловська, у Бюро новин — Ірина Хоходра.

Щоб долучитись до громади у справі збереження і відродження українських традицій, поширити інформацію про нові формати культурних чи освітніх подій, UA: ВІННИЦЯ підтримувала фестивалі, конкурси, освітні акції, мистецькі заходи. Цього року вперше організували виїзну радіостудію і провели прямий радіоефір з локації AIRГОГОЛЬFEST.

У телевізійному і радіоефірі транслюються нові проекти. #Звіти_наживо, «Дебати на вимогу», «Виборчий округ» — формати, що дозволяють будувати діалог між громадою і владою.
«Це нові формати для нашого регіону, робота над ними вимагає ґрунтовної підготовки, але результат того вартий», - зазначає продюсер Вінницької філії Cуспільного Віктор Мозалевський.

«В умовах недофінансування суспільного мовника ми працюємо стабільно, намагаємось вдосконалити якість ефіру і осучаснити його. Маємо в планах облаштування студії для visual -радіо та сподіваємось на те, що у 2019 матимемо більше можливостей для розвитку», — додає Тарас Тарануха.

Нагадаємо, 18-19 грудня в телецентрі "Олівець" менеджери всіх регіональних філій НСТУ презентували звіти про свою роботу у 2018 році, а також плани на 2019 рік.