Читати Лесю запрошує команда UA: ВІННИЦЯ

Читати Лесю запрошує команда UA: ВІННИЦЯ

24 лют. 2021

25 лютого виповнюється 150 років від дня народження Лесі Українки. До цієї дати UA: ВІННИЦЯ підготувала низку тематичних ефірів і проєктів. Також журналісти Суспільного у Вінниці долучились до міжрегіонального — «Читай Лесю».

Читайте також: UA: ВІННИЦЯ: суспільний мовник завжди поруч

«Цього року поезія Лесі Українки об’єднала всі філії у великий проєкт “Читай Лесю”. Ми занурились у світ її переживань та мрій і запрошуємо всіх перечитати твори видатної Українки. Також ми підготували для наших радіослухачів розповідь про маленьку Лесю, яка не боялася говорити рідною мовою, коли це було не модно і не престижно, про те, як талановита дитина малює світ у своїй творчості, про те, як сприймають цю творчість сучасні підлітки, — зазначає продюсер Вінницької філії Суспільного Віктор Мозалевський. — Програму створено у співпраці з дитячим театром і це, як на мене, є надзвичайно важливим. Наші юні колеги самі наповнюються українським контекстом і заохочують інших вивчати спадок нації».

Літературно-художню радіокомпозицію від команд Вінницького суспільного радіо і незалежного театру-студії «Птаха» слухайте на хвилях UA: Українське радіо Вінниця, у неділю, 28 лютого, о 17:15, або онлайн на сайті UA: ВІННИЦЯ.

Для міжрегіонального проєкту журналісти Суспільного Вінниччини підготувати чотири вірші Лесі Українки, серед яких і «Красо України, Подолля!», адже у 80-ті роки позаминулого століття Леся разом зі своєю мамою Оленою Пчілкою відвідували Могилів-Подільський. А восени 1917 року в цьому місті оселилася із родиною дочка письменниці Ізидора, згодом сімдесятирічна Олена переїхала до неї.

Проєкт «Читай Лесю» транслюватимуть на телеканалі UA: ВІННИЦЯ та в ефірі UA: Українське радіо Вінниця. Онлайн телеканал та радіо можна дивитися й слухати на сайті філії

В ефірах  UA: Українське радіо Вінниця говорили і про регіональні мистецькі акції на вшанування Лесі Українки, зокрема йшлося про флешмоб «Я українка», виставку витинанок і живопису та освітні заходи з нагоди пам’ятної дати. 

Нагадаємо, UA: Суспільне мовлення — це найбільша мережа телерадіоканалів та цифрових платформ в Україні, які незалежні від владних чи бізнесових структур. На Вінниччині це — телеканал UA: ВІННИЦЯ і UA: Українське радіо Вінниця. Оперативні новини про регіон читайте і дивіться на сайті Суспільне│Новини, фейсбук-сторінці, ютуб-каналі та телеграм-каналі. UA: Українське радіо слухайте на частотах: Ободівка — 105,1 FM, Вінниця — 88,6 FM, Гайсин — 102,5 FM, Іллінці — 107,5 FM, Крижопіль — 106,7 FM, Могилів-Подільський — 104,2 FM, Муровані Курилівці — 106,1 FM, Немирів — 102,0 FM, Тульчин — 105,5 FM, Чернівці — 102,4 FM, Чечельник — 107,5 FM, Ямпіль — 101,8 FM. 

Фото Марини Ревенко