Тематичний проєкт до Дня Соборності підготували на UA: Українське радіо Вінниця

Тематичний проєкт до Дня Соборності підготували на UA: Українське радіо Вінниця

22 січ. 2021

До Дня Соборності України команда UA: Українське радіо Вінниця і незалежний театр-студія «Птаха» підготували тематичний проєкт. До створення літературно-художньої радіокомпозиції долучились юні актори Юлія Рой, Ксенія Мозолевська, Марія Дубровська, режисерка театру  Марина Ревенко та голова Конгресу літераторів України у м. Вінниця Леонід Борозенцев.

«22 січня ми згадуємо дві рівнозначні за вагою події української історії: проголошення незалежності Української Народної Республіки 1918 року та Акт Злуки українських земель 1919-го. Соборність це символ. Символ боротьби за волю. Порозуміння між людьми. І часточка надії й віри у майбутнє», — саме такими словами почнеться святкова програма. 

У ній слухачі почують вірші Василя Стуса, Василя Симоненка, Ірини Бжезинської, Віти Стронської, поетичні рядки доповнять легенди та притчі з фрагментами пісень.

«Юні актори розкажуть про значення Дня Соборності, проілюструють шлях до Незалежності словами поезій, що стали символами України та рядками сучасних поеток, у серці яких ятрить рана, бо право бути цілісною і незалежною державою ми виборюємо до сьогодні, кров’ю наших патріотів», — каже координаторка проєкту Наталія Тукало

За словами пані Наталії тематичний проєкт до Дня Незалежності став першою спільною роботою Українського радіо Вінниця і дитячого театрального колективу: «Ми плануємо тривалу співпрацю і сподіваємось, що спільна робота буде корисною для обох сторін. Наша аудиторія почує нові голоси, нові постановки, а діти зможуть відчути особливості роботи радіожурналіста, розширити свої горизонти. Хтозна, може, колись ці юнаки і юнки стануть володарями найпрестижніших журналістських премій. А зараз вони опановують навички роботи з інформацією, розуміння «критичного мислення» та є патріотами своєї держави».

 

Слухати проєкт можна на хвилях UA: Українське радіо Вінниця, 88,6 Fm, у неділю, 24 січня, о 17:15, або онлайн на сайті Вінницької філії Суспільного.

Фото Марини Ревенко