Вінницька філія Суспільного підтримала обласний фестиваль-конкурс «Кінометр - 2018»

Вінницька філія Суспільного підтримала обласний фестиваль-конкурс «Кінометр - 2018»

29 лис. 2018

27 листопада у Вінниці відбувся 11 обласний фестиваль-конкурс “Кінометр”. У ньому взяли участь дев’ять аматорських кіностудій області. Було представлено 20 робіт у трьох номінаціях: документальний фільм; ігрове кіно; музичний фільм.
Організував фестиваль Вінницький обласний центр народної творчості. Як інформаційний партнер UA: ВІННИЦЯ у ранковому ефірі та у суботній “Темі дня” надасть можливість переможцям конкурсу та членам журі розповісти про аматорське кіно на Вінниччині, поділитись своїми знахідками та окреслити перспективи розвитку такого творчого напряму у регіоні.

“Нові цікаві ідеї, творчий пошук - це те, що могли б запропонувати народні кіноаматори великому кіно. На жаль, з кожним роком аматорських кіностудій в області стає все менше, як і учасників фестивалю. Відчувається брак досвіду та знань щодо технічної сторони, але любов до справи та бажання творити митців різного віку, від 17 і за 60, дає можливість відчути атмосферу того що відбувається у їхніх фільмах.” - розказує режисер кіно і телебачення Світлана Бондар.

У номінації “Документальний фільм” перше місце виборола робота “Батозька битва “ Михайла Лезака, студента Тульчинського коледжу культури. Стрічка розповідає про фестиваль “Батозька битва” в с. Четвертинівка Тростянецького району.
У номінації “Ігрове кіно” перемогла короткометражка Ірини Гойнік “З неба до землі”. Фільм розповідає про мрії людей різного соціального положення.
У номінації “Музичний фільм” переміг Олександр Ференець з Калинівки.
Спеціальний приз отримав Олександр Міщенко - кіностудія “Ювілей” Гайсинського району, за фільм “Мій тато герой!”

Темою наступного 12- фестивалю-конкурсу “Кінометр- 2019” - “Збереження народних традицій”.