Суспільне телебачення Вінниччини з 28 листопада мовить у форматі 16:9

Суспільне телебачення Вінниччини з 28 листопада мовить у форматі 16:9

29 лис. 2018

Вінницька філія Суспільного 28 листопада перейшла на мовлення у форматі 16:9. Це плановий перехід до сучасних стандартів телевиробництва. Відтепер глядачі UA: ВІННИЦЯ отримуватимуть зображення адаптоване до широкоформатних пристроїв.

До переходу на мовлення у форматі 16:9 готувались два місяці.

«Змінити формат нам вдалось за рахунок віднайдених внутрішніх ресурсів, проведено глобальну технічну реорганізацію. Зазначу, з бюджету ПАТ НСТУ коштів не витрачали. Працювали зі старим обладнанням, частина якого в експлуатації з 2005 року. Хочу відмітити високий рівень інженерів, що працюють в команді UA: ВІННИЦЯ, вони змогли наявне обладнання адаптувати до умов роботи у форматі 16:9.» - розказав менеджер Вінницької філії Суспільного Тарас Тарануха.

«Наразі важливо забезпечити аудиторію якісним зображенням, адже сучасні моделі телевізорів мають співвідношення сторін екрану 16:9. Мовлення у такому форматі дозволить глядачам повноцінно використовувати усі можливості своїх пристроїв.» - так прокоментував перехід на новий формат мовлення продюсер філії Віктор Мозалевський.

Нагадаємо, з першого жовтня на новий формат мовлення перейшло Cуспільне телебачення Волині .