На UA: ВІННИЦЯ пластунам розповіли про професію журналіста

На UA: ВІННИЦЯ пластунам розповіли про професію журналіста

26 лис. 2018

На UA: ВІННИЦЯ 23 листопада завітали учасники інтелектуально-мистецького фестивалю "Орликіада — 2018. Четверта влада". Про журналістські стандарти й роботу телерадіокомпанії пластунам розповів продюсер Вінницької філії Суспільного Віктор Мозалевський.

"Співпраця з такими колективами завжди цікава. До нас сьогодні завітали пластуни з різних регіонів України. Вони знають, що таке Суспільне мовлення, у своїх регіонах дивляться програми Суспільного мовника. Їм було цікаво подивитись на наші студії та познайомитися з колективом", — розповів продюсер UA: ВІННИЦЯ.

На Орликіаду з’їхалися близько ста пластунів з усієї України.

"Четверта влада — це те, без чого перші три не можуть обійтися. Пластуни мають володіти цією владою, уміти використовувати її потенціал, співпрацювати з її представниками. Саме це і спонукало нас звернути особливу увагу на засоби масової комунікації під час Орликіади", — так написано на сторінці фестивалю у Фейсбук.

Про особливості роботи теле- та радіожурналістів, правила комунікації, редакційні стандарти, підготовку до ефірів і репортажів діти мали можливість дізнатись на екскурсії від продюсера та працівників компанії. Студійні оператори показали роботу обладнання, що забезпечує прямі ефіри, а журналісти поділилися секретами вдалого інтерв’ю.

Студент із Луцька Сергій Молокович мріяв стати журналістом, проте обрав інший фах, а після екскурсії знову замислився про роботу з інформацією, бо отримав підтвердження наскільки це цікаво: "Уперше відвідав телевізійну студію. Здивований тим, що над програмами працює така мала кількість людей, що працівники компанії настільки універсальні, а журналіст виконує, крім своєї роботи, і роботу адміністратора, SMM-ника, володіє навичками режисера й редактора і при цьому достойно виглядає в кадрі та здатен компетентно вести розмови на різні теми".

Пластуни цікавились, як реагувати на агресивні випади гостей під час інтерв’ю, як перевіряти інформацію та готуватись до ефірів, чи є на Суспільному цензура, чи складно спілкуватися з відомими людьми та чи може журналістом стати людина без профільної освіти.

"Це цікаво — побачити зсередини, як працює телебачення. Думала, що все масштабніше. Не очікувала, що в одній студії знімають чотири програми. Вдячна за можливість побачити роботу команди телерадіокомпанії", — поділилася враженнями Аліна Андреєва, виховниця команди Луцька.

На думку продюсера Вінницької філії Суспільного Віктора Мозалевського, такі зустрічі сприяють зміцненню довіри та розвитку медіаграмотності дітей і підлітків, спонукають молодь прагнути нових знань.