Радіоефіри наживо, стріми у Фейсбук і репортажі з локацій — UA: ВІННИЦЯ на AIRГОГОЛЬFEST

Радіоефіри наживо, стріми у Фейсбук і репортажі з локацій — UA: ВІННИЦЯ на AIRГОГОЛЬFEST

21 лис. 2018

Два радійні прямоефірні включення по 50 хвилин, стріми на сторінку у Фейсбуці, фото й телевізійний репортажі з локацій фестивалю — так Суспільне Вінниччини підтримало AIRГОГОЛЬFEST, перший мультидисциплінарний фестиваль у Вінниці.

До виїзної студії UA: ВІННИЦЯ завітали: програмна директорка фестивалю Анна Басова, проектний менеджер фестивалю з Вінниці Олександра Тарас, вчителька-інноваторка Інна Большакова, медіакритикиня і кураторка програми "Гімназія" Анастасія Євдокімова, урбаністка та культорологиня Марія Борисова, шеф-редакторка "Освіторія. Медіа" Олена Павлова, вінницький художник і куратор візуального напряму фесту Олександр Нікітюк та директор фестивалю Макс Демський.

«AirГогольFest став своєрідним викликом для вінницької команди Суспільного. Адже ми вперше облаштовували виїзну радіостудію і вперше виходили наживо в радіоефірі й одночасно на нашій сторінці у Фейсбуці. Ми готувалися, тричі разом з організаторами змінювали локації для студії, завозили апаратуру, визначали гостей, які змінювались навіть під час ефіру. Усе вдалося. Я вдячний представникам фестивалю за співпрацю, і особливо дякую своїм колегам, які  працювали для нашої аудиторії», — сказав продюсер Вінницької філії Суспільного Віктор Мозалевський.

Зрозуміло, що певні хвилювання були (в силу відсутності досвіду роботи саме в кадрі, а не перед мікрофоном). Проте вони зникли за хвилини три після початку ефіру. Події такого масштабу для Вінниці дійсно є знаковими і їх хочеться висвітлювати якомога частіше: і для набуття індивідуального досвіду роботи, і для підвищення  культурного рівня нашого міста не лише в Україні, а й поза її межами. Невимушене спілкування з гостями нашого дводенного марафону було тим естетичним задоволенням від роботи, яке часто важко виміряти в грошовому еквіваленті.” - розповів ведучий Українського радіо: Вінниця Тарас Головатюк.

На думку Тараса Головатюка, атмосферу фестивалю вмістити  в якісь словесні рамки навряд чи вдасться: “Потрібно було самому стати учасником AIRГОГОЛЬFESTу, пропустивши через себе весь дух частинки сучасної української культури, яка була представлена у нашому місті в цей weekend. Тут і зараз. Не усвідомлювати, а відчувати.

Макс Демський, директор фестивалю зауважив, що виїзна студія UA: ВІННИЦЯ добре інтегрувалась у мультидисциплінарний простір. На питання ведучих Наталі Некипілої та Тараса Головатюка про атмосферу у Вінниці та готовність мешканців міста до таких культурних подій відповів так: «Такий контент неординарний... Багато всього на стику андеґраунду і мейнстріму — настільки вінничани це сприйняли, підтримали цей проект, підтримали свідомо — це круто!»

На сторінці Українського радіо: Вінниця можна переглянути відео стрімів виїзної студії UA: ВІННИЦЯ, а фоторепортаж доступний для перегляду на сторінці UA: ВІННИЦЯ


Нагадаємо, нещодавно Суспільне запустило мобільні додатки для Українського радіо.