Суспільне Вінниччини стане інформаційним партнером «Air ГогольFest»

Суспільне Вінниччини стане інформаційним партнером «Air ГогольFest»

8 лис. 2018

У Вінниці на території заводу «Кристал» 17-18 листопада вперше відбудеться фестиваль сучасного мистецтва «Air ГогольFest». UA: ВІННИЦЯ стане інформаційним партнером цього мультидисциплінарного фестивалю-альтернативи.

Творча команда UA: ВІННИЦЯ в рамках інформаційної підтримки фестивалю планує облаштувати виїзну студію, щоб дати можливість нашим слухачам і глядачам поринути в атмосферу «Air ГогольFest».

“Для нас важливо робити акцент на мовлення для молодіжної аудиторії, бути разом з громадою у нових акціях та задумах. Адже Суспільне — це про співпрацю: культурну зокрема. Молодіжна аудиторія має особливі потреби, тому ми хочемо запропонувати відповідний контент, який сприятиме їхньому розвитку,” — сказав продюсер філії Вінницької філії Суспільного Віктор Мозалевський.

Триватиме дійство два дні й одну ніч і матиме кілька напрямів: театральний, музичний, візуальний, освітній, а також нічну й дитячу програми.

Протягом всього фестивалю на території заводу «Кристал» у Вінниці будуть художні інсталяції та виставки, відбуватимуться перформанси й майстер-класи. А вночі відбудеться GOGOLNIGHT – андеграундна музично-художня вечірка.

У форматі лекторію відбудуться зустрічі з командою організаторів фестивалю, з режисером, засновником ЦСМ “ДАХ”, “ГОГОЛЬFEST”, творцем гуртів “ДахаБраха”,“Dakh Daughters” та “ЦеШо” Владиславом Троїцьким; директором “ГОГОЛЬFEST”, “StartUp ГОГОЛЬFEST”, творцем “ZixZixOne” Максимом Демським, куратором театральної програми, актором ЦСМ “ДАХ” Андрієм Палатним.

Також дітям презентують мультимедійну лялькову виставу за казкою Редьярд Кіплінга “Кіт, що гуляє сам по собі” від театру анімаційного мистецтва “ТАМ”.

“Гоголь-фест у Вінниці — це новий формат, сучасний, легкий, свіжий, змістовний — необхідний нам, як повітря”, — розповіла проектна менеджерка фестивалю з Вінниці Олександра Тарас.

Під час фестивалю Центр сучасного мистецтва «ДАХ» презентуватиме свої найкращі, відомі в усьому світі, продукти: виступ кабаре-гурту DakhDaughters, соціального кабаре «ЦеШо» та виставу «Парадокси злочину» – драму абсурду від режисера Влада Троїцького.

На фестивалі в рамках театральної програми буде представлено австрійську мультидисциплінарну виставу «Bauhaus Tanzt», і проект театральної колаборації України, Німеччини та Великої Британії «TRANZYT».

Учасниками музичної програми також стануть SINOPTIK, OY SOUND SYSTEM, TIK TU, Latexfauna, Ціаністий кафель та інші музиканти.

Візуальний простір фестивалю створюють Вольдемар Клузько та Олександр Никитюк із проектом «Кухня».

Сучасне мистецтво — це про сучасне розуміння світу та себе в ньому. Відповідно, фестиваль — це платформа, котра дає відбутися зустрічі багатьох "я" з багатьма культурними пігулками та прийняти їх, пропустити через себе”, — пояснив директор фестивалю Максим Демський.

Фестиваль у Вінниці для нас цікавий експеримент, — розповіла програмна директорка фестивалю Анна Басова. — Ми не знаємо, як вийде, але хотіли б щоб ця подія стала стартом для чогось нового: нового незалежного театру або чогось такого, що зараз навіть уявити не можемо. Ми мріємо, щоб у багатьох містах України відбувався ГОГОЛЬFEST і ці фестивалі ставили незалежними, переростали у повноцінні місцеві фестивалі”.