Завершено прийом заявок на відбір Євробачення юних музикантів-2020

Завершено прийом заявок на відбір Євробачення юних музикантів-2020

13 бер. 2020

Суспільний мовник завершив 11 березня прийом заявок на участь у відборі на Євробачення юних музикантів-2020. Понад 30 заявок подали на розгляд комітету з відбору учасника на міжнародний конкурс.

Серед заявників на участь у відборі найбільше піаністів і скрипалів. Також подали заявку саксофоністи, арфісти, віолончелісти, флейтисти, кларнетисти й бандуристи. Серед заявників є як лауреати міжнародних конкурсів, так і звичайні учні музичних шкіл.

«Юні музиканти виявили великий інтерес до конкурсу. Різноманіття міст, із яких надсилали заявки, підтверджує, що в нашій країні багато талановитих дітей-музикантів. До складу журі увійшли вісім авторитетних фахівців зі світу класичної музики та два члени правління Суспільного. Я впевнений, що серед цих претендентів журі обере найталановитішого представника від України, який гідно представить країну на Євробаченні юних музикантів-2020», — зазначив виконавчий продюсер розважального мовлення суспільного телеканалу UA: ПЕРШИЙ Станіслав Мєдвєдєв.

Від сьогодні комітет нацвідбору учасника міжнародного конкурсу «Євробачення юних музикантів-2020» розпочинає опрацьовувати заявки, щоб визначити переможця. Відбір відбуватиметься за відеозаписами, які учасники надсилали разом з анкетою.

У період із 26 березня до 6 квітня оголосять ім’я переможця відбору — представника України на Євробаченні юних музикантів-2020.

Нагадаємо, Євробачення юних музикантів-2020 відбудеться в місті Загребі (Хорватія). 17 червня глядачі побачать півфінал, а вже 21 червня — фінал. Разом з Україною в міжнародному конкурсі братимуть участь ще десять країн. UA: Суспільне мовлення транслюватиме конкурс на теле- й радіоплатформах.