На UA: ВІННИЦЯ відбувся тренінг для суддів

На UA: ВІННИЦЯ відбувся тренінг для суддів

3 лют. 2020

Про ефективну комунікацію, підготовку до інтерв’ю, особливості роботи в студії під час прямих ефірів розповідали суддям продюсер UA: ВІННИЦЯ Віктор Мозалевський та лінійна продюсерка філії Світлана Бусілкова.

31 січня на UA: ВІННИЦЯ в межах проєкту громадської організації «Вектор прав людини» за підтримки програми МАТРА (Embassy of the Netherlands in Ukraine) «Відкритість судів для ЗМІ та громадськості як запорука верховенства права» відбувся тренінг «Публічний виступ та інтерв’ю на телебаченні». У тренінгу взяли участь голови судів, судді-спікери й керівники апаратів судів України.

«На мою думку, нам усім важливо знати, що від вдалої комунікації залежить якість нашої роботи, — сказав продюсер Вінницької філії Суспільного Віктор Мозалевський. — Якщо відбуваються якісь резонансні справи чи зміни в судочинстві, наша аудиторія має отримати компетентні й зрозумілі коментарі. Добре, коли посадовець може пояснити складні речі простою мовою. Саме про це ми говорили з учасниками тренінгу».

За словами директорки ГО «Вектор прав людини» Валерії Рибак, тренінг у такому форматі, безпосередньо в студії телеканалу, відбувся вперше.

«Для нас важливо показати, що є різні можливості співпраці (з громадськими організаціями, із медіа), що всі можуть працювати на єдину мету — захист права, — зазначила Валерія Рибак. — Комунікаційна команда суду тренується доносити інформацію про діяльність суду, важливі аспекти справ і судочинства до громадськості для того, щоб було розуміння, як працює суд, і громадяни могли захистити себе».


ГО «Вектор прав людини» ― правозахисна організація. З 2015 року одним з основних напрямів діяльності є проєкт «Суд людською мовою», що передбачає просвітницьку роботу серед населення. Ініціатива об’єднує громадських активістів, IT-фахівців і професійних юристів.