UA: ВІННИЦЯ – підсумки 2019

UA: ВІННИЦЯ – підсумки 2019

9 січ. 2020

Спецпроєкти, творчі відбори, виїзні студії, нові програми для радіо – таким видався 2019 для Вінницької філії Суспільного.
«Ми розуміємо, що робимо важливу справу. Інформація, яку пропонуємо аудиторії збалансована, перевірена, замовних матеріалів на наших платформах немає, — каже Віктор Мозалевський, продюсер UA: ВІННИЦЯ, — і це робить команда, якій я довіряю».
Саме завдяки командній роботі у 2019 вдалось не тільки стабільно забезпечувати виробництво базової лінійки контенту Суспільного, реалізувати проєкти «Виборчий округ» та «Виборчий округ: співбесіда», а й створити п’ять власних спецпроєктів та взяти участь у виробництві двох спільних тематичних проєктів Суспільного.
До 28 річниці Незалежності України творча група UA: ВІННИЦЯ зняла відеострічку «Букатинський хранитель», героєм якої став скульптор Олексій Альошкін.

До дня рідної мови створено серію відеороликів «Рідна мова», у них вінничани різних національностей розповідали, як зберігають рідну мову у своїх сім’ях.

До 100-річчя Соборності України знято цикл «Ми єдині!».

Містяни різних професій читали вірші Шевченка для міжпрограмок до його дня народження.

Найбільшою і найважчою роботою став спецпроєкт «Архіви голодомору».

«Команда Суспільного Вінниччини звернулась до архівних документів. І навіть за сухою мовою цифр вразив масштаб трагедії Голокосту – розповідає Віктор Мозалевський. - Ми сподіваємось, «Архіви голодомору», та і всі наші спецпроєкти, допоможуть громаді усвідомити хто ми є і що маємо робити, щоб рухатись вперед».
Впродовж року було організовано шість виїзних студій. Журналісти Суспільного Вінниччини працювали на локаціях подій, це давало можливість записати інтерв’ю зі знаними в Україні особистостями для трансляції на всіх платформах.


«Наші ведучі працювали з Оксаною Забужко, Рефатом Чубаровим, Юрієм Іздриком, Владом Троїцьким. Ми піднімали теми об’єднання країни, говорили про Крим та кримських татар, досліджували сучасне мистецтво та нову українську літературу», — зазначає продюсер UA: ВІННИЦЯ Віктор Мозалевський.



«Хочу подякувати за злагоджену роботу інженерно-технічній службі, і не тільки за забезпечення щоденного виробничого процесу, — додає менеджер Суспільного Вінниччини Тарас Тарануха, — ми організували виїзні студії на подіях, які інформаційно підтримувала філія. На AIRГОГОЛЬfest UA: ВІННИЦЯ працювала і у форматі виїзної телестудії, і у режимі прямого радіоефіру з локації фестивалю».


За рік Суспільне Вінниччини на правах інформаційного партнера підтримало 18 подій. Це місцеві заходи, фестивалі і загальноукраїнські проєкти. Одним із наймасштабніших було партнерство з освітнім проєктом «Місто професій». Журналісти UA: ВІННИЦЯ не тільки розповідали про подію краянам, а й провели майстер-класи для учасників події.

І технічна служба, і оператори, і журналісти Вінницької філії Суспільного шукають можливості для вдосконалення своїх фахових вмінь. У своїй роботі команда враховує запит на виробництво конвергентного медіаконтенту. Творча група ранкової програми упродовж року розробила нові рубрики, що стали популярними і у користувачів фейсбук-сторінки філії.
Про досягнення і перемоги розповідали у рубриці «Успішні»

Лайфхаками у написанні картин ділились у рубриці «Quick Art»

Велике охоплення і значну кількість переглядів на сторінці UA: ВІННИЦЯ у фейсбук мають матеріали кореспондентів новин. Найбільш резонансні відео переглянули більше мільйона користувачів.

Щоб покращити умови роботи журналістів, у 2019 році було закуплено обладнання для модернізації 15 комп’ютерів та забезпечення роботи радіостудії і студії новин.
«На сьогодні переобладнано 10 комп’ютерів, — каже менеджер Вінницької філії Суспільного Тарас Тарануха, — це дозволило покращити оперативність роботи у ньюзрумі: збільшилась швидкість верифікації інформації, покращилась якість роботи з відеоматеріалами. У студії встановлено комп’ютерне робоче місце для забезпечення скайп-включень у прямий ефір випусків новин. Також закуплено обладнання, що дозволило автоматизувати радіоефір».
Над новими програмами і формами подання інформації працюють і журналісти UA: Українське радіо Вінниця. У 2019 році в ефір вийшли проєкти «Школа економії», «Освітній простір» та «Тема тижня».
«Тривають роботи по забезпеченню мультиплатформності радіоконтенту. Для подання сигналу у телеефір технічно оснащено віжн-студію, — розповідає менеджер Вінницької філії Суспільного Тарас Тарануха. - Наразі плануємо працювати над дизайном студії, адже для телебачення важливі і зміст, і картинка».
Окремо треба відзначити роботу з місцевими продакшн-студіями у творчих відборах програм для Суспільного. 29 грудня 2019 року в ефірі телеканалу UA: ВІННИЦЯ завершилась трансляція програми «Нова енциклопедія Поділля», автор проєкту Андрій Орленко. Програма була відібрана у першій хвилі відбору проєктів для Суспільного. Перші серії «Нової енциклопедії Поділля» вийшли в ефір у жовтні. Загалом глядачі побачили 12 п’ятихвилинних випусків. А у листопаді 2019 року, у відкритому відборі творчих проєктів у межах програми «Створюй з Cуспільним» було відібрано проєкт «Роздивись» від вінницької команди мандрівного сайту «Диви!». «Роздивись» став одним із 18 обраних ідей проєктів, які реалізують упродовж 2020 року за фінансової підтримки Суспільного мовника України.
«12-серійний проєкт «Роздивись» має туристичну тематику і виготовлятимуть його вінницькі автори. На мою думку, програма буде цікавою глядачам Суспільного, адже це проєкт про людей і для людей. Автори та ведучі покажуть чим живуть містечка та села Вінниччини, говоритимуть про перспективи українських сіл, самобутні галузі мистецтва, виробництва та зелений туризм», — зазначає продюсер UA: ВІННИЦЯ Віктор Мозалевський.



У 2019 році філія Суспільного у Вінниці перейшла на міжнародні стандарти фінансової звітності, частину господарських послуг забезпечено на аутсорсі (охорона, прибирання, транспорт), зроблено поточний ремонт у кількох кімнатах, коридорах, ремонтували вікна, обладнано майданчик для відеофотозйомок. Майже на 2000 м² скорочено площі, що використовували.
Менеджер філії Тарас Тарануха зазначає, що таке скорочення площ дозволило на 50% зменшити витрати на комунальні послуги, якщо порівнювати з 2018 роком.
Нагадаємо, Суспільне Вінниччини можна дивитись і слухати онлайн на сайті UA: ВІННИЦЯ. Також програми й новини можна переглядати на ютуб-сторінці філії.