У ефірі UA: ВІННИЦЯ завершилась трансляція проєкту, що переміг у першій хвилі відбору програм для Суспільного

У ефірі UA: ВІННИЦЯ завершилась трансляція проєкту, що переміг у першій хвилі відбору програм для Суспільного

2 січ. 2020

29 грудня 2019 року в ефірі телеканалу UA: ВІННИЦЯ завершилась трансляція програми «Нова енциклопедія Поділля», автор проєкту Андрій Орленко. Програма була відібрана у першій хвилі відбору проєктів для Суспільного. Перші серії «Нової енциклопедії Поділля» вийшли в ефір у жовтні. Загалом глядачі побачили 12 п’ятихвилинних випусків.

«Робота над проєктом «Нова енциклопедія Поділля»  - це унікальний досвід не лише для автора, а й для команди філії. Адже основні юридичні, організаційні та творчі питання вирішували менеджер та продюсер філії, — розповідає Віктор Мозалевський, продюсер UA: ВІННИЦЯ. — Ми були одними з перших, хто реалізовував такий проєкт. Провели всі роботи вчасно - «Нова енциклопедія Поділля»   вийшла в ефір у запланований період».

У освітньому проєкті йшлося про історичні події, наводились факти про діяльність відомих особистостей, досліджувалось, що поєднує їх з Поділлям. Автор розповів про черняхівську культуру, Чорний шлях, Дике поле, Люблінську унію, хасидів, науковий експеримент тривалістю понад століття. Також подоляни побачили чим пов’язані знайомі міста з іменами Матвія Бронштейна, Гійома де Боплана, гетьмана Конецпольського, Ярослава Нємця, Євгена Едельштейна, Лялі Ратушної.

 

Нагадаємо,  у листопаді 2019 року, у відкритому відборі творчих проєктів у межах  програми «Створюй з  Cуспільним»  було відібрано проєкт «Роздивись» від вінницької команди мандрівного сайту «Диви!». «Роздивись» став одним із 18 обраних ідей проєктів, які реалізують упродовж 2020 року за фінансової підтримки Суспільного мовника України.