Для слухачок медіашколи провели майстер-клас на UA:ВІННИЦЯ

Для слухачок медіашколи провели майстер-клас на UA:ВІННИЦЯ

16 гру. 2019

Минулого тижня слухачки медіашколи центру молоді «Квадрат» відвідали Вінницьку філію Суспільного. Вони зустрілись з продюсером філії Віктором Мозалевським, лінійна продюсерка UA:Українське радіо Вінниця Юлія Шипунова провела для студентів майстер-клас.



Про техніки інтерв’ю, роботу з інформацією та спілкування з гостем у прямому ефірі радіо розповідала Юлія Шипунова.

«Слухачки медіашколи — це вмотивовані студентки, які тільки пробують себе в журналістиці. Вони ще не знають, що і як робити, але головне — хочуть вчитися. Що ж стосується безпосередньо теми наших занять, то головне, на мою думку, готуватися до розмови та мати навички критичного мислення, — каже Юлія Шипунова. - У дівчат були можливості на практиці спробувати себе в ролі ведучої та по завершенню інтерв’ю почути конкретні зауваження. Для них це була можливість практичного застосування теоретичної інформації».



На майстер-класі також говорили про вміння розговорити гостя та роботу над матеріалом з розмовою. Юлія Шипунова розповіла про відмінності у роботі теле- та радіожурналістів і діджиталізацію ЗМІ.

Застосувати отримані теоретичні знання учасниці майстер-класу мали можливість на зустрічі з продюсером суспільного мовника Вінниччини та у радіостудії UA: Українське радіо Вінниця.



Чи є в Україні незалежні ЗМІ, чим відрізняється Суспільне від приватних медіа, як працюють журналісти UA: ВІННИЦЯ, як і де перевірити інформацію, як влаштуватись на роботу на Суспільне — про це питали Віктора Мозалевського студентки.

«Суспільне працює для суспільства, фінансується громадянами України, звітує тільки суспільству. Наші кореспонденти керуються у роботі журналістськими стандартами, ніхто не може диктувати теми до висвітлення чи тиснути на колектив», - розповів продюсер UA: ВІННИЦЯ Віктор Мозалевський.

Серед слухачок медіашколи є і студентки факультету журналістики. Вони зазначають, що можливість більше дізнатись про роботу компанії і застосувати отримані у студентських аудиторіях знання на практиці - дуже важливо для того, щоб зрозуміти чи правильно свого часу обрали фах, відчути реальні умови роботи і визначитись зі спеціалізацією.

Нагадаємо, Суспільне Вінниччини можна дивитись на телеканалі UA:ВІННИЦЯ, слухати на хвилях UA: Українське радіо Вінниця, відстежувати на фейсбук- та ютуб-сторінках, читати новини на сайті Суспільного, слухати програми радіо та дивитись телевізійні ефіри онлайн на сайті UA: ВІННИЦЯ.