Нова українська школа, як витратили 43 млн грн і ЗНО для вчителів - #Звіти_наживо на UA: ВІННИЦЯ

Нова українська школа, як витратили 43 млн грн і ЗНО для вчителів - #Звіти_наживо на UA: ВІННИЦЯ

29 лис. 2019

В ефірі проєкту #Звіти_наживо  на UA: ВІННИЦЯ заступниця директора департаменту освіти і науки Вінницької облдержадміністрації Олена Чорна прозвітувала про роботу департаменту за рік.
"Ми продовжили впровадження нової української школи: у нас майже тисяча класів перших і більше тисячі других класів — ці класи йдуть по новому державному стандарту. Ми також продовжили роботу в експерименті по впровадженню нового стандарту початкової освіти", — повідомила Олена Чорна.
Про експериментальні класи Нової української школи вона повідомила: "У нас, так само як в усіх областях нашої держави, було чотири заклади, які брали участь у всеукраїнському експерименті. Вже в цьому році, відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України №1333, додалося ще 8 закладів. Таким чином ми посіли друге місце в державі за кількістю експериментальних закладів. Перше місце має Київ — там 38 закладів і кілька варіантів експерименту. Друге місце у нас — 12 закладів".
Цьогоріч на НУШ виділено понад 43 мільйони гривень: як стверджує начальниця департаменту, за ці кошти придбали меблі, техніку та дидактичні матеріали. "У минулому році ми мали проблеми з меблями. Коли ми вийшли з запитами на одномісні парти, то в Україні не було стільки виробників щоб таку кількість виготовити. І тому процес був розтягнутий до зими. У цьому році ми повністю освоїли всі кошти — на 100%, а це більш як 17 мільйонів гривень", — розповіла Олена Чорна. За її словами, на комп’ютери та гаджети для школярів було витрачено понад 12 мільйонів гривень. "Було закуплено понад 2000 комп’ютерів. Також закуповують інтерактивні дошки, ноутбуки, телевізори", - повідомила чиновниця.
В ефірі #Звітів_наживо обговорювали і тему інклюзії. За словами Олени Чорної, до кінця року буде 18 автобусів доступних для дітей з інвалідністю.
Під час ефіру говорили і про сертифікацію вчителів. За словами чиновниці, тестування педагогів здійснюється на добровільній основі і ті, хто успішно складають тести отримують надбавки до заробітної плати протягом трьох років.
Про результати освітньої реформи, зокрема про впровадження НУШ на Вінниччині, чи звільнятимуть вчителів після заяви міністерки освіти щодо великої кількості педагогів, а також про надбавки молодим вчителям — дивіться у випуску проєкту #Звіти_наживо.

Нагадаємо, #Звіти_наживо це загальнонаціональний проєкт UA: Суспільне мовлення й громадського руху "Чесно". Головним завданням проєкту є аналіз діяльності місцевої влади.