Спецпроєкт до Дня вчителя покажуть на телеканалі UA: ВІННИЦЯ

Спецпроєкт до Дня вчителя покажуть на телеканалі UA: ВІННИЦЯ

4 жов. 2019

Спецпроєкт «25 причин любити вчителя» підготували регіональні телеканали UA: Суспільне мовлення до Дня працівників освіти. Серію коротких відеороликів транслюватимуть 4–6 жовтня між програмами в ефірі суспільних телеканалів.

Проєкт містить двадцять п’ять історій, кожна до двох хвилин. Герої роликів — люди різного віку, інтересів та професій: діти, дорослі, літні люди, лікарі, учителі, спортсмени, військові та ін. Вони згадують моменти, коли педагоги були для них авторитетом, надихали на значущі вчинки чи впливали на їхнє майбутнє.

Кількість історій для проєкту вибрали невипадково. Через число «двадцять п’ять» Суспільне мовлення нагадує, що в складі України — 24 області та Автономна Республіка Крим.

Креативна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Катерина Жуліна зазначає: «На ідею спецпроєкту мене надихнули мої діти та їхні розповіді про вчителів. Наступного дня ми обговорили з командою концепцію й вирішили, що потрібно підготувати проєкт, де ми покажемо важливість педагогів».


До підготовки відеороликів долучилися всі регіональні філії Суспільного мовника. Вони мали спільну мету — щоб кожен, хто побачить історію, згадав про свого наставника, захотів йому зателефонувати чи навіть зустрітися з ним.

«Ці маленькі інтерв’ю не лише акцентують на цінності професії вчителя. Вони також дають змогу глядачам познайомитися з героєм чи героїнею, дізнатися про їхню сферу діяльності», — додає Катерина Жуліна.

Героїнею історії від UA: ВІННИЦЯ стала редакторка радіо Вероніка Ганай.

«У 6 років я переступила поріг Теплицької дитячої музичної школи, де мене зустріла Пролєєва Олександра Степанівна, — розповідає вона, — ця неймовірна жінка простими, зрозумілими дитячому розуму, словами відкрила для мене потужний космос музики, показала, що музика — це особлива хімія, це формула мислення і буття. З того часу музика стала стилем мого життя, сенсом, невіддільною частиною самої мене. На сьогодні я є артисткою Подільського камерного хору «Леонтович-капела», сама пишу музику, керую вокальним ансамблем. Усім, що вмію і можу, по правді кажучи, завдячую не одній людині, але саме Олександра Степанівна стала людиною, яка побачила музику в мені та дала поштовх захоплення перетворити у справу життя».

Дивіться спецпроєкт «25 причин любити вчителя» в ефірі UA: ВІННИЦЯ, а також на фейсбук-сторінці філії.