Про якість адмінпослуг у громадах — у токшоу на Суспільному «Як справи»

Про якість адмінпослуг у громадах — у токшоу на Суспільному «Як справи»

20 тра. 2024

Про доступність і якість адміністративних послуг у громадах говоритимемо 20 травня о 21:00 у токшоу «Як справи?». Дивіться на всіх місцевих телеканалах Суспільного (Суспільне Полтава, Суспільне Черкаси, Суспільне Івано-Франківськ тощо) та супутниковому телеканалі Суспільне Новини.

Читайте також: Фонд «Повернись живим» та Суспільне розпочинають кампанію на підтримку українських військових

«Чи зникла практика видавання довідок у громадах заради отримання інших довідок у райцентрі, й чи справді можна оформити всі необхідні документи за місцем проживання? Розберемо у студії приклади роботи адміністративних центрів у громадах», — коментує шеф-редакторка токшоу «Як справи?» Ольга Кутишенко.

Експерти проаналізують поточні виклики з інтеграції послуг в громадах у розрізі прифронтових і тилових областей: інфраструктуру, людський ресурс, доступ людей з деокупованих громад до Центрів надання адміністративних послуг і загалом доступність ЦНАПів, облік військовозобов’язаних у ЦНАПах, програму «єВідновлення» в Дії і які послуги ще можна отримати в застосунку, що таке адміністративний збір і чому варто якнайшвидше ухвалити закон про нього.

Спікерами у студії стануть:

  • Оксана Яковець, координаторка програми «Єднання заради дії» у Львівській області;
  • Ксенія Гедз, адвокаційна координаторка БФ «Право на захист»;
  • Максим Столярчук, начальник управління з питань цифрового розвитку Львівської обласної державної адміністрації.

«Оновлення даних для внутрішньо переміщених осіб, довідки для ветеранів, для членів їхніх сімей — усі ці послуги можна отримати у місцевих ЦНАПах. Але як ефективно вони працюють? Про це говоримо сьогодні», — анонсує ведуча токшоу «Як справи?» Світлана Стеценко.

Онлайн до розмови приєднаються:

  • Олександр Каменчук, керівник експертної групи координації адміністративних послуг та адміністративних процедур Директорату публічної адміністрації Секретаріату Кабміну;
  • Ольга Шилко, керівниця ЦНАПу Бобровицької громади, Чернігівщина;
  • Олена Огієнко, начальниця управління адміністративних послуг та дозвільних процедур департаменту адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради;
  • Петро Макаренко, експерт шведсько-українського проєкту PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні».

Нагадаємо, у березні на Суспільному стартувало токшоу «Як справи?» — про виклики та досвід громад України під час повномасштабної війни. Попередні випуски «Як справи?» можна подивитись на ютуб-каналі Першого. Всього заплановано 12 випусків токшоу.

Токшоу «Як справи?» — продовження роботи команди Суспільного у громадах України. Торік у п’яти містах п’яти регіонів, де тривали пошуки гіперлокальних кореспондентів у 2023 році, — на Рівненщині, Одещині, Черкащині, Полтавщині та Дніпропетровщині — Суспільне записало випуски телевізійного токшоу «Голос Громад».

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт і національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих диджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатека — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні.

Нагадаємо, телеефір Суспільне Вінниця можна дивитись і онлайн. Оперативні новини від Суспільне Вінниця — на сайті Суспільне | Новини та у соцмережах:

Підпишіться на Суспільне Анонси на тій платформі, де вам зручно: телеграм або вотсап.

* Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Данією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, стійкому та підзвітному багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.