Як стати ведучим радіо- й телепрограм і що робити, щоб кадри вдалися — UA: ВІННИЦЯ на

Як стати ведучим радіо- й телепрограм і що робити, щоб кадри вдалися — UA: ВІННИЦЯ на "Місті професій"

15 лип. 2019

Цього року UA: Суспільне мовлення стало генеральним інформаційним партнером міжнародного проєкту "Місто професій", що вже шостий рік реалізується в Україні й покликаний дати змогу кожній дитині дізнатися більше про різні професії, набути нових знань і вмінь.

13 липня у Вінниці на локаціях заходу представили майже 100 професій. Команда UA: ВІННИЦЯ запросила малечу спробувати себе в ролі телерадіожурналіста, ведучого "Прогнозу погоди" й телеоператора.



"Цьогоріч ми знову презентуємо регіональне суспільне мовлення на "Місті професій", розповідає продюсер UA: ВІННИЦЯ Віктор Мозалевський. — Проєкт дає змогу не тільки провести короткі майстер-класи для дітей, а й спонукає малечу до розвитку здібностей. Діти цікавляться, як потрапити до ефіру в ролі співведучого, чим можна захопити глядачів, що робити, щоб стати відомим журналістом. Крім роботи з дітьми, ми показуємо свою відкритість і ще раз нагадуємо, що працюємо для громади”.

На розміщених у центральному парку Вінниці локаціях були представлені професії від державних структур та бізнесу. Рятувальники, поліцейські, звʼязківці, ветеринари, озеленювачі, енергетики, продавці, дизайнери та навіть чоботар поділилися своїми секретами.

Команда UA: ВІННИЦЯ мала багато відвідувачів. Діти вчилися працювати з камерою, тренувалися читати прогноз погоди й вести радіопрограму, брали інтервʼю в учасників "Міста професій".

"Зважаючи на те, скільки зараз є юних блогерів, — каже керівниця творчої групи "Ранок" Ольга Камінська, — ми розуміємо, що діти хочуть відчути себе ведучим, і сьогодні даємо можливість дитячим мріям стати реальністю".

 

 

Переглянути фоторепортаж із "Міста професій" у Вінниці можна на фейсбук-сторінці UA: ВІННИЦЯ, а телерепортаж з події — на сайті філії.

Нагадаємо, 6 липня на ярмарку професій працювала команда UA: ЧЕРНІГІВ.