«Садиба на Суспільному» — нова рубрика для проєкту «Суспільне. Спротив» від Суспільне Черкаси

«Садиба на Суспільному» — нова рубрика для проєкту «Суспільне. Спротив» від Суспільне Черкаси

26 тра. 2023

«Садиба на Суспільному» — нова рубрика про догляд за зеленими насадженнями, нові технології для присадибного господарства та лайфхаки садівників і городників, яка виходить у всеукраїнському проєкті «Суспільне. Спротив». Проєкт готує команда Суспільне Черкаси, ведуча — Ольга Мацканіч.

Телепрем’єра відбулась 20 травня, у першому випуску розповідали про лаванду. Дивитись рубрику можна щосуботи о 12:00 на місцевих телеканалах Суспільного, зокрема Суспільне Вінниця, та каналі Суспільне Новини. Також відео після ефіру доступне на ютуб-каналі Суспільне Черкаси.

Читайте також: До роботи над підсумковими випусками «Суспільне. Спротив» залучили команди з Черкас та Одеси

«За моїми спостереженнями, за кілька останніх років садівництво і городництво набуває популярності, і річ не лише у прагненні вирішити продовольче питання. Вирощування рослин це творчий процес, сповнений символізму народження життя й краси, для когось це й спосіб розвантаження й порятунку від стресу. Лаванда ж не лише рослина з вишуканим ароматом, вона має багато властивостей: від заспокійливого ефекту до використання в косметиці та гастрономії, а ще вона досить невибаглива, й сподіваюсь, кожному під силу буде виростити її в садку або навіть у горщику. Буду рада, якщо наша рубрика надихне вас зробити перший крок у світ вирощування рослин», — каже продюсерка з виробництва Суспільне Черкаси Олена Баніна.  

Ландшафтна дизайнерка Олена Павлова пояснила, як правильно лаванду саджати й вирощувати. Також поділилась рецептом антистресового напою і «ароматних заспокійливих».

«Я намагаюсь обирати фахівців, які вже роками займаються рослинами й можуть дати дієві поради глядачам, продемонструвати перевірені часом методи. Разом ми покажемо, як правильно садити, ростити, збирати урожай,  робити закрутки тощо. Також ми переглянемо найцікавіші лайфхаки з інтернету і розберемося, чи справді вони працюють, — зазначає авторка і ведуча рубрики Ольга Мацканіч. Думаю, “Садиба на Суспільному” буде цікавою і тим, хто вже давно займається вирощуванням рослин, і початківцям, а ще з нами можна порелаксувати. Я і сама отримую неабияке задоволення, коли контактую з природою, і сподіваюся це відчуття передати у проєкті».

Читайте також: «Слова, реабілітовані музикою» — поезія репресованих на Радіо Промінь

Дивіться «Суспільне. Спротив» щодня з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00 та з 17:00 до 21:00 на телеканалі Суспільне Новини або на місцевих телеканалах Суспільного. Онлайн «Суспільне. Спротив» шукайте на сайтах місцевих каналів та ютуб-каналах Суспільне Рівне, Суспільне Ужгород та Суспільне Львів.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура, Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.