UA:ВІННИЦЯ підтримала фестиваль Youthinsight

UA:ВІННИЦЯ підтримала фестиваль Youthinsight

18 чер. 2019

15 червня у Вінниці відбувся четвертий фестиваль аматорського медіа Youthinsight. Вінницька філія Суспільного цього року стала  партнером фестивалю. Крім інформаційного супроводу, команда UA: ВІННИЦЯ долучилась до події у якості медіаекспертів.

У програмі Youthinsight: презентація медіаробіт волонтерів з Італії, Австрії і Німеччини, відкритий простір (OPEN SPACE) показу робіт вінничан, музичні та театралізовані виступи, фотовиставка,  комунікативні заходи.

Метою фестивалю є культурний обмін та міжнародна співпраця у сфері медіа, розширення можливостей аматорського відеовиробництва, пошук нових креативних проєктів.

Організатором фестивалю є Міжкультурна молодіжна студія, заснована ГО «ЦР Пангея Ультіма» та ГО «Наше Поділля».

"Фестиваль Youthinsight можна назвати міжкультурною подією, —  каже продюсер UA: ВІННИЦЯ Віктор Мозалевський.Адже це  спільна робота над медіа, дослідження буденних питань під різними кутами — з точки зору іноземних волонтерів і з точки зору українців. Це спілкування з людьми, світогляд, яких формувався у різних країнах, це навчання і можливість розширити свої горизонти. Приємно, що участь у події беруть молоді люди, вони легко сприймають інформацію, руйнують стереотипи, прагнуть розвиватись. Ми дякуємо партнерам, Міжкультурній молодіжній студії, за цікавий досвід”.

Було продемонстровано 4  відеороботи, що створювались волонтерами, та 5 робіт від вінничан.

Коментуючи роботи, продюсер UA: ВІННИЦЯ Віктор Мозалевський зазначив: Роботи різні і за тематикою, і за виконанням, і за якістю. Хочу відмітити ролик Анастасії Ігнатенко “Гра часу”. Там кожен кадр спонукає до переосмислення ролі часу у житті. Цікавими були і pолики від волонтерів про те, якою вони бачать Україну і Вінницю зокрема”.

"Нам цінна думка партнерів медійників, — сказала  у радіопрограмі Віч-на-віч на UA:Українське радіо Вінниця Олександра Гончарук, членкиня ГО «Центр розвитку Пангея Ультіма»наша співпраця стала основою для розвитку і дала можливість покращити свої результати".

Додали фарб фестивалю виставка робіт фотоклубу, яким 11 місяців опікувався Ноа Цухна, волонтер із Австрії, під умовною назвою "Нічого не приходить в голову", воркшоп від театральної студії та виступи музичних гуртів ІнTONації із Вінниці Love’n’Joy з Києва.

Також на заході було презентовано міжкультурний журнал "Мозаїка".

Учасники події мали можливість не тільки гарно провести час у колі ентузіастів, а й  отримати спілкування з волонтерами з інших країн. Найкращу медіароботу, на думку команди UA: ВІННИЦЯ, буде показано у програмі "Новий день", а її авторку UA: ВІННИЦЯ запросила розповісти про свою участь у проєкті глядачам ранкового шоу.