«Неймовірно щасливі», — Марк Нартовський розповів Суспільне Вінниця про повернення з полону

«Неймовірно щасливі», — Марк Нартовський розповів Суспільне Вінниця про повернення з полону

11 кві. 2023

Марк Нартовський у російському полоні був понад 9 місяців, звільнений 7 березня 2023 року. Про оборону Маріуполя, перебування в Оленівці та побиття у полоні захисник розповів журналістці Суспільне Вінниця Юлії Бараболі. Інтерв’ю можна переглянути на сайті філії або в ефірі всеукраїнського телевізійного проєкту «Суспільне. Спротив». Текстовий варіант — читайте на сайті Суспільне Новини.

Читайте також: Історії ромської молоді, захисників, очевидців злочинів нацистів та росії. Добірка від Суспільного

«"Азовсталь" це найважче, що зі мною було. Полон само собою, але тут, коли ти бачиш, як твої побратими гинуть, як вони без кінцівок, як немає ліків, немає антибіотиків це було дуже важко. Нас просто “прасували”: вони проходились і нічого не залишалося, вони рівняли з землею все. Але я все одно старався тримати позитив. Коли ми були у бункері, один азовець мені сказав: “Мені здається, ми тут загинемо”, а я йому відповів: "Все буде Україна, ми будемо вдома!". Я старався не падати духом, але мені теж було дуже важко», — розповідає Марк Нартовський.

Про звільнення з полону згадує: «Коли до нас зайшов хлопець і сказав "Ви в Україні!" ми були неймовірно щасливі! Ми почули "Слава Україні!". Далі нам дали прапор України, за який ми були готові віддати життя. Нас відвезли в Суми, нагодували, потім дали подзвонити мамі. Я планував цю розмову дев’ять з половиною місяців, але тоді всі слова зникли».

Відео інтерв’ю за посиланням.

Читайте також: Суспільне шукає виробників документального серіалу про українську ідентичність під час війни

Дивіться «Суспільне. Спротив» щобудня з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00 та з 17:00 до 21:00 на телеканалі Суспільне Новини або на місцевих телеканалах Суспільного. Добірки-дайджести найцікавіших інтерв’ю та матеріалів інформаційного проєкту «Суспільне. Спротив» — щосуботи (з повтором у неділю) з 7:00 до 10:00, з 12:00 до 15:00, з 17:00 до 20:00. Онлайн «Суспільне. Спротив» дивіться на сайтах місцевих каналів та ютуб-каналах Суспільне Рівне, Суспільне Ужгород та Суспільне Львів.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура, Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Оперативні новини від Суспільне Вінниця — на сайті Суспільне | Новини та у соцмережах: