День журналіста у колі друзів — так святкували ранківці UA: ВІННИЦЯ

День журналіста у колі друзів — так святкували ранківці UA: ВІННИЦЯ

6 чер. 2019

Святковий день у Вінницькій філії Суспільного почався традиційно — з прямих ефірів.
Про історичні події, видатних земляків, літні канікули, мистецькі акції, новини регіону глядачам і слухачам розповіли журналісти UA: ВІННИЦЯ. Саме так починається кожен робочий день на радіо і телебаченні. 360 ефірів, понад 800 гостей за рік, залучено 20 експертів до створення щоденних ранкових рубрик - так працює команда телевізійного проекту «Новий день».

«Професійні свята можна сприймати по різному, - каже Віктор Мозалевський, продюсер UA: ВІННИЦЯ, - Ми скористались нагодою для зустрічі з тими, для кого працюємо і з ким працюємо. Мені приємно, що сьогодні нас так багато. Саме ви формуєте діалог між Суспільним і громадою, розповідаєте про речі, які стимулюють рухатись вперед, ділитесь з нами своїми планами і досягненнями».



Громадські ініціативи, велозакрутки, марафони, як навчитися сортувати сміття, куди віддати використані батарейки чи лампочки, чи потрібно читати дітям, з дітьми і замість дітей, чим живе студентство Вінниччини, кому і як допомагають, чим здивує цьогорічний фестиваль «Острів Європа» - про це говорили у колі друзів, про це говоримо у наших ефірах.

«Ми працюємо в громадському секторі, - розповідає Леся Найчук, голова правління виконавчої дирекції Фонду Громади "Подільська Громада", - коли зі ЗМІ містяни чують про наші ініціативи і бачать приклади успішних проєктів - починають наслідувати цей позитив. Суспільне сьогодні може стати громадським майданчиком, де починатимуться і творитимуться зміни. А ранкова передача це, як на мене, суперформат тому, що найбільше часу є зранку, коли ти збираєшся, коли ти можеш подивитися новини чи історії успіху і подумати про почуте».

Пані Леся впевнена, що особливу увагу зараз треба звертати на молодь, бо саме у такому віці формується світосприйняття, і в майбутньому молоді люди можуть стати тим активом, що рухатиме країну вперед.



Даріна Красновецька, яка саме у студії «Нового дня» довідалась про свою перемогу у національному відборі до Дитячого Євробачення 2018, поділилась з нами спогадами про той день: «Я дуже хвилювалась, я розуміла який це масштаб, яка відповідальність. Я відчувала і радість, і щастя, хотілось плакати. Люблю дуже багато говорити, тому ранкові ефіри на UA: ВІННИЦЯ завжди приємні, круто коли у рідному місті тебе запрошують на інтерв’ю, на передачі».
Говорили і про дітей, що живуть танцями, вміють малювати піском, беруть участь у театральних виставах, грають на бандурі. Вони ще такі юні, а вже мають про що розказати великій аудиторії.

Софія Аль- Хадіді  вже багато зробила для збереження української культури. І у цьому їй допомагає мама, Юлія Васюк.

«Як на мене, серед пріоритетів держави має бути збереження відтворення і популяризація народної творчості, - поділилась з нами своїми думками фольклористка Юлія Васюк. - Ми розуміємо, що без традиційної культури у нас не буде держави і не буде народу. Це питання відтворення нашого національного духу, нашої ідентифікації. Вінницьке Суспільне мовлення є долученим до цього процесу. Нам дуже приємно, що ми часто є гостями UA: ВІННИЦЯ. Сподіваюсь, що надалі це буде плідна співпраця, нові проєкти».


Працювати для зміцнення суспільної довіри, розвитку громадянської відповідальності, збереження української мови та культури, спонукати розширювати свої горизонти — таке завдання ставить собі Суспільний мовник Вінниччини. Телевізійним і радійним майданчиками для діалогу вже сьогодні є програми «Тема дня», «З перших уст», проєкт «Звіти_наживо».
Нагадаємо, наша аудиторія може обирати: слухати нас на UA: Українське радіо Вінниця, дивитись на телеканалі UA: ВІННИЦЯ чи відстежувати наші програми і рубрики на офіційних сторінках у facebook, Instagram чи YouTube