Віктор Бронюк розповів Суспільне Вінниця про волонтерство і творчість

Віктор Бронюк розповів Суспільне Вінниця про волонтерство і творчість

2 лют. 2023

Волонтерство, служба у лавах ЗСУ, творчість під час війни, звірства росіян, позиція російських артистів щодо війни — про це в інтерв’ю для Суспільне Вінниця розповів співак, композитор, лідер гурту «ТіК» Віктор Бронюк. Інтерв’ю можна переглянути на сайті філії або у всеукраїнському телевізійному проєкті «Суспільне. Спротив». 

Читайте також: Історії-лідери переглядів на місцевих ютуб-каналах Суспільного у січні

«Після звільнення Ірпеня і Бучі ми повезли автомобілі для національної поліції Києва. Я мав можливість подивитися ті фотографії, що фіксували спецпризначенці для оперативної групи, — згадує Віктор Бронюк.Мені важко було зрозуміти, що має змусити людей (росіян - ред.) робити такі вчинки. Входить так, що у них мало чого залишилось людського у голові. Дуже не хочеться бути частинкою цього, як вони кажуть, “великого народа”, “великой культуры”. Нам треба від цього відірватись раз і назавжди».

Співак розповідає, що під час війни його вражають і надихають історії людей, а спілкування з воїнами дуже мотивує:

«Коли військові сиділи в укритті, коли було дуже важко, на телефоні в когось була пісня «Люби ти Україну». Вони дядьки з бородами, у них горить каганець і по цих брудних втомлених обличчях і бородах стікають сльози, але є розуміння того, що здаватись ніхто не збирається. Такі речі дуже сильно мотивують, дуже сильно надихають. Це насправді круто, бо ти розумієш, що ти робиш щось більше, ніж привіз їм смачненького поїсти чи щось тепленьке одягнутися».

Читайте також: Вони творять історію — добірка інтерв’ю для проєкту «Суспільне. Спротив» у січні

Про ціну нашої боротьби, вимушених переселенців, родину, силу українців та важливість національної ідентифікації — дивіться за посиланням.

Дивіться «Суспільне. Спротив» щобудня з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00 та з 17:00 до 21:00 на телеканалі Суспільне Новини або на місцевих телеканалах Суспільного. Добірки-дайджести найцікавіших інтерв’ю та матеріалів інформаційного проєкту «Суспільне. Спротив» — щосуботи (з повтором у неділю) з 7:00 до 10:00, з 12:00 до 15:00, з 17:00 до 20:00. 

Також щосуботи о 17:00 та 19:00 на місцевих телеканалах Суспільного Мовлення виходять прямоефірні інформаційні випуски. Їх почергово готують команди Суспільного у Полтаві, Чернігові, Чернівцях, Черкасах та Одесі. 

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура, Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Оперативні новини від Суспільне Вінниця — на сайті Суспільне | Новини та у соцмережах: