Про мінну небезпеку Суспільне Вінниця розповів сапер

Про мінну небезпеку Суспільне Вінниця розповів сапер

24 січ. 2023

Розмінування Чернігівщини, Харківщини та Херсонщини, артилерійські снаряди та протипіхотні міни, заміновані двері та дитячі іграшки — про роботу підрозділу вінницьких рятувальників в інтерв’ю для Суспільне Вінниця розповів піротехнік Василь Зубко. Відео розмови можна переглянути на сайті філії та у проєкті «Суспільне. Спротив»

«Вони замінували дитячий майданчик, встановили розтяжки, протипіхотні міни… Ставили “сюрпризи”, міну під міну, щоб підірвати і саперів», —  згадує про дії росіян Василь Зубко. — Бувало, що і по 200-500 боєприпасів за день знешкоджували (Василь працював на Чернігівщині — ред.) Впродовж мого відрядження було близько 5 тисяч вибухонебезпечних предметів, які вдалось знищити».

Читайте також: Історії волонтерства й допомоги — у нових епізодах проєкту Суспільного «Двері»

«Як показує практика, рік війни — це 10 років розмінування, — зазначає Василь Зубко. — Не варто брати підозрілі предмети, дивитися, що це таке. Необхідно попередити людей, які навколо, щоб відійшли і викликати поліцію чи службу порятунку “102”, “101”».

Робота з забороненими мінами та касетними елементами, ракетами та яке розмінування стало для Василя Зубка найнебезпечнішим — дивіться за посиланням.

Читайте також: «У цій війні Україна перемогла малоросію», — інтерв’ю з Робертом Чижевським у проєкті «Межі»

Дивіться «Суспільне. Спротив» щобудня з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00 та з 17:00 до 21:00 на телеканалі Суспільне Новини або на місцевих телеканалах Суспільного. Добірки-дайджести найцікавіших інтерв’ю та матеріалів інформаційного проєкту «Суспільне. Спротив» — щосуботи (з повтором у неділю) з 7:00 до 10:00, з 12:00 до 15:00, з 17:00 до 20:00. 

Також щосуботи о 17:00 та 19:00 на місцевих телеканалах Суспільного Мовлення виходять прямоефірні інформаційні випуски. Їх почергово готують команди Суспільного у Полтаві, Чернігові, Чернівцях, Черкасах та Одесі. 

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура, Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Оперативні новини від Суспільне Вінниця — на сайті Суспільне | Новини та у соцмережах: