Дмитро Фінашин розповів Суспільне Вінниця про війну і своє поранення

Дмитро Фінашин розповів Суспільне Вінниця про війну і своє поранення

11 січ. 2023

23 травня 2022 року Дмитро Фінашин виконував бойове завдання біля Яковлівки на Луганщині. Там групу вже чекав ворог і відкрив щільний вогонь. Дмитро отримав важкі поранення: одна з куль відірвала вказівний палець, інша потрапила в ліву руку, перебивши кістку та артерію, ще одна — пробила захисний шолом. Дві  доби  Дмитро  діставався  українських позицій. Що його врятувало та які плани має воїн зараз — дивіться в інтерв’ю Суспільне Вінниця. Відео розмови можна переглянути на сайті філії або у всеукраїнському проєкті «Суспільне. Спротив»

«Треба битися до останнього і боротися за своє життя, за свою землю, за все», —  упевнений Герой України Дмитро Фінашин.

Читайте також: Фіксувати сьогодення й аналізувати історичні передумови війни — пріоритети Суспільного

В інтерв’ю він розповів, що відчував після поранення та хто його врятував з поля бою.

«Спочатку я подумав, що це росіяни… Підійшли ближче, я побачив, що вони в пікселі ЗСУ і зрозумів, що це мій порятунок. Попри своє завдання, вони забрали мене. Кілометри несли, але рятували і робили свою роботу. Я їм завдячую своїм життям… На жаль, війна забирає кращих, і з тих шести хлопців — лише четверо залишились в живих», — розповідає Дмитро.

Після перемоги воїн бачить свою країну однією з найсильніших в Європі, а у найближчих планах після протезування: «перекваліфікуватися з непридатного до військової служби, як є зараз, до обмежено придатного і повернутись до служби. Тому що немає зараз важливішої цілі ніж перемога. Я хочу зробити максимум для того, щоб її наблизити».

Відеозапис інтерв’ю шукайте за посиланням.

Читайте також: Впродовж січня «Щедрик проти “русского міра”» покажуть у регіонах України

Дивіться «Суспільне. Спротив» щобудня з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00 та з 17:00 до 21:00 на телеканалі Суспільне Новини або на місцевих телеканалах Суспільного. Добірки-дайджести найцікавіших інтерв’ю та матеріалів інформаційного проєкту «Суспільне. Спротив» — щосуботи (з повтором у неділю) з 7:00 до 10:00, з 12:00 до 15:00, з 17:00 до 20:00. 

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура, Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Оперативні новини від Суспільне Вінниця — на сайті Суспільне | Новини та у соцмережах:

Фото надав Дмитро Фінашин